Προθεσμία για να απολογηθεί στις 2 Ιουνίου ζήτησε και πήρε χθες ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Στάθης Μπούκουρας για τη συμπληρωματική κακουργηματική κατηγορία που του απαγγέλθηκε για παράβαση του νόμου περί όπλων με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης. Ο πρώην χρυσαυγίτης αντιμετωπίζει επίσης κατηγορία για ένταξη και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, για την οποία έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Κορίνθου δεν αποδέχεται το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει και ισχυρίζεται ότι το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του και για το οποίο ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη το κατείχε νόμιμα.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα προσέλθει σε απολογία και ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο δεύτερος βουλευτής που έχει αποσχιστεί από τη Χρυσή Αυγή, μετά την κλήση που έλαβε από τις εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάππα και Μαρία Δημητροπούλου. Η κατηγορία αφορά την ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, την οποία αρνείται. Υπενθυμίζεται ότι ο Χρ. Αλεξόπουλος είχε αποχωρήσει από το νεοναζιστικό κόμμα καταγγέλλοντας ότι οι πρακτικές που εφάρμοζε το κόμμα αμαυρώνουν τις αξίες του πατριωτισμού. Είχε υποστηρίξει, επίσης, πως μετά τη δολοφονία Φύσσα είχε ήδη αρχίσει να σκέπτεται σοβαρά να ανεξαρτητοποιηθεί.