Live τώρα    
Τα συνήθη μικροπροβλήματα στην εκλογική διαδικασία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα συνήθη μικροπροβλήματα στην εκλογική διαδικασία

Μικροκαθυστερήσεις στην έναρξη της εκλογικής διαδικασίας εντοπίστηκαν σε ορισμένα τμήματα των νομών Ξάνθης, Ηλείας, Αχαΐας. Στην Πάτρα, μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν προσήλθαν, με αποτέλεσμα η ψηφοφορία να διενεργείται μόνο με την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου και γραμματέα. Στην Έδεσσα, σε εκλογικό τμήμα δεν προσήλθε κανένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής και η αστυνομία μετέφερε από τα σπίτια τους τα αναπληρωματικά μέλη. Σε Χανιά και Ηράκλειο δεν προσήλθαν όλα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και δεν εμφανίστηκαν δύο δικαστικοί αντιπρόσωποι, οπότε στη θέση τους τοποθετήθηκαν αναπληρωτές.

Στη Θεσσαλονίκη, το εκλογικό κατάστημα της Κριεζώτου δεν λειτούργησε λόγω... οικοδομικών εργασιών στο σχολικό συγκρότημα και με εντολή αντιπεριφερειάρχη οι εκλογείς ψήφισαν σε άλλο σχολικό συγκρότημα, στην οδό Μαρία Κάλλας. Σε εκλογικό κατάστημα του δήμου Νεαπόλεως - Συκεών δεν υπήρχαν σφραγίδες.

Επεισόδια από χρυσαυγίτες

Μέλη της Χ.Α. θέλησαν να αφήσουν το «μελανό» τους στίγμα στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου είχαν από το πρωί έντονη παρουσία μοιράζοντας ψηφοδέλτια στους διερχόμενους, ενώ ένταση δημιούργησαν σε εκλογικά τμήματα σε Κυψέλη, Χολαργό, Ν. Κόσμο και Πειραιά.

Αναζητείται, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, η σύζυγος του βουλευτή της Χ.Α. Νίκου Μίχου καθώς εις βάρος της έχει υποβληθεί μήνυση από δικαστική αντιπρόσωπο σε εκλογικό τμήμα της Χαλκίδας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η σύζυγος του βουλευτή κατηγόρησε για νοθεία τη δικαστική αντιπρόσωπο. Η Χ.Α. υποστηρίζει ότι έχουν καταθέσει μηνύσεις για νοθεία εναντίον δικαστικών αντιπροσώπων σε Χαλκίδα και Ηράκλειο Κρήτης, χωρίς να διευκρινίζεται αν το περιστατικό της Χαλκίδας είναι το ίδιο για το οποίο έχει κατατεθεί μήνυση εις βάρος της συζύγου του Ν. Μίχου, για το οποίο δεν υπάρχει κάποια αναφορά εκ μέρους της Χ.Α. Στην Ελευσίνα μικρο-ένταση σημειώθηκε χθες το πρωί, σύμφωνα με την αστυνομία με... γιαουρτώματα μεταξύ χρυσαυγιτών και αναρχικών.

Αντιπαράθεση που έληξε χωρίς παρατράγουδα σημειώθηκε στο εκλογικό κέντρο στο Χολαργό όπου πήγε να ψηφίσει ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Χ.Α. Ηλ. Παναγιώταρος με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο, Γ. Μανώλη στην Πελοπόννησο

Στο Αγρίνιο, ο Γιάννης Καλλιακμάνης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε ότι ο ανθυποψήφιός του Χρήστος Κορδολαίμης του επιτέθηκε ασκώντας λεκτική και σωματική βία.

Στην Πελοπόννησο, ο πρώην νεοδημοκράτης Γ. Μανώλης κατήγγειλε ότι μετά από έλεγχο εκπροσώπων του συνδυασμού του τα ψηφοδέλτιά του «βρέθηκαν στις αποθήκες των Αντιπεριφερειών, αντί να έχουν παραδοθεί από την Περιφέρεια στα εκλογικά τμήματα και τους δικαστικούς αντιπροσώπους».

Διαπληκτισμοί σημειώθηκαν χθες το πρωί μεταξύ του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ υποψηφίου δημάρχου Βύρωνα κ. Κόνσουλα και του δικαστικού αντιπροσώπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0