Live τώρα    
Ποινές φυλάκισης σε δύο γιατρούς και μία νοσηλεύτρια για τον θάνατο βρέφους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ποινές φυλάκισης σε δύο γιατρούς και μία νοσηλεύτρια για τον θάνατο βρέφους

Σε ποινές φυλάκισης 18 και 24 μηνών, κατά περίπτωση, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο μόλις ενός έτους παιδιού από την Κοζάνη, που περιφερόταν για αρκετές μέρες σε διάφορα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δύο γιατροί και μία νοσηλεύτρια.

Το ενός έτους αγόρι πέθανε από γαστρεντερίτιδα. Το δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 24 μηνών τον πρώην διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Βέροιας, όπως επίσης μία νοσηλεύτρια του ίδιου νοσοκομείου, στην οποία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Η ίδια ποινή, δηλαδή 18 μηνών, επιβλήθηκε στον άλλοτε αναπληρωτή διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου ειδικών παθήσεων Λοιμωδών Θεσσαλονίκης.

Οι τρεις παραπάνω κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ οι ποινές τους ανεστάλησαν επί 3ετία. Την ενοχή τους είχε ζητήσει προηγουμένως κατά την αγόρευσή του κι ο εισαγγελέας της έδρας.

Αντίθετα, το δικαστήριο αθώωσε τον πρώην διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής του Λοιμωδών, που κάθισε στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0