Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C19.3°C
4 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.0°C21.4°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.0°C22.6°C
4 BF 43%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.2°C19.9°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.5°C
2 BF 59%
Νέα επίθεση της Χ.Α. σε δημοσιογράφο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα επίθεση της Χ.Α. σε δημοσιογράφο

Νέο κρούσμα επίθεσης κατά δημοσιογράφου από μέλη της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ, καθώς και την παράλειψη παρέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων, παρότι ήταν παρούσες στο περιστατικό. Η ΕΣΗΕΑ διαπιστώνει κλιμάκωση των επιθέσεων της Χ.Α. σε εργαζομένους στα ΜΜΕ, καθώς από τις φραστικές απειλές επεκτείνονται πλέον σε ξυλοδαρμούς και προπηλακισμούς.

Θύμα, αυτή τη φορά, ο δημοσιογράφος του Star Παναγιώτης Μπούσιος, ο οποίος κάλυπτε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, όταν μέλη της τον χτύπησαν στο κεφάλι, ενώ προπηλάκισαν και τον εικονολήπτη που κατέγραφε την εκδήλωση απαγορεύοντας παράλληλα τη δημοσιογραφική κάλυψη του γεγονότος.

Η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι «οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται από τους εγκληματίες ναζί της Χρυσής Αυγής» και συμπληρώνει ότι «κανείς δημοσιογράφος δεν πρέπει να εργάζεται κάτω από τέτοιες συνθήκες». Για τον λόγο αυτόν η ΕΣΗΕΑ ζητά από την κυβέρνηση, τη δικαιοσύνη και την αστυνομία να πράξουν το καθήκον τους, ώστε να μπορούν οι δημοσιογράφοι να επιτελούν το έργο τους χωρίς προπηλακισμούς και απειλές βίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL