Σε ανατροπή της απόφασης του Εφετείου με την οποία είχε κριθεί ότι δεν πρέπει να εκδοθεί ο Τούρκος αγωνιστής Ερντογάν Τσακίρ προχώρησε χθες ο Άρειος Πάγος, κρίνοντας ότι πρέπει να εκδοθεί στη Γαλλία υπό την προϋπόθεση να μην εκδοθεί από εκεί στην Τουρκία.
Ο Τσακίρ, που ξεπέρασε τις 50 ημέρες απεργίας πείνας στη χώρα μας, είναι εργάτης, πατέρας τεσσάρων παιδιών, ενώ στο παρελθόν ζούσε στη Γαλλία, όπου και συνελήφθη για πολιτικές δράσεις αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία (διοργάνωση κάμπιγκ, οικονομική ενίσχυση οικογενειών φυλακισμένων, συμμετοχή στη διαδήλωση της εργατικής Πρωτομαγιάς κ.λπ.).
Ο Τσακίρ, που επιθυμούσε να παραμείνει στην Ελλάδα, θα εκτίσει επταετή ποινή. Σύμφωνα με αλληλέγγυους, η υγεία του είναι εξαιρετικά κλονισμένη, αλλά το ηθικό του παραμένει αγωνιστικό.