Live τώρα    
Με απλήρωτους ναυτικούς τα δρομολόγια στο Αιγαίο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με απλήρωτους ναυτικούς τα δρομολόγια στο Αιγαίο

Ρυθμούς "ντόμινο" παίρνει η απλήρωτη εργασία σε πλοία της ακτοπλοΐας, αφού, μετά τη γνωστοποίηση της εγκατάλειψης των ναυτικών στο "Πηνελόπη Α", κάβους έδεσε και το "Άγιος Γεώργιος" που εξυπηρετούσε τις Δυτικές Κυκλάδες, μετά από επίσχεση εργασίας στην οποία προχώρησε το πλήρωμα.

Όπως καταγγέλλει η ΠΕΝΕΝ, το πλήρωμα προχώρησε σε επίσχεση, έπειτα από προειδοποίηση στην εταιρία, διεκδικώντας δεδουλευμένα 4 μηνών και πλέον. Στην επίσχεση συμμετέχουν το πλήρωμα κουβέρτας καθώς επίσης και μέλη του πληρώματος του μηχανοστασίου.

Παράλληλα, καταγγέλλεται πως παρά το γεγονός πως το πλοίο βρίσκεται σε επίσχεση, η εταιρεία εξέδιδε εισιτήρια με την ανοχή του υπουργείου Ναυτιλίας. Σημειώνεται πως πρόκειται για το μοναδικό πλοίο που εξυπηρετεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Έτσι, αυτή τη στιγμή, στο Αιγαίο όσα δρομολόγια δεν έχουν περικοπεί δραματικά εξυπηρετούνται από πλοία με απλήρωτους ναυτικούς.

Την ίδια στιγμή, τονίζεται πως συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των μελών της ΠΕΝΕΝ στα δεξαμενόπλοια «Promitheas» και «Thisseas» της ναυτιλιακής εταιρείας Andriamar Shipping και μέχρι στιγμής ούτε η εταιρεία ούτε το ΥΝΑ έχουν προβεί σε καμιά ενέργεια προκειμένου να δοθεί λύση σε ό,τι αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων των ναυτικών.

Τέλος, η ΠΕΝΕΝ προειδοποιεί με επίσχεση σε άλλα 4 πλοία της ακτοπλοΐας, με τον αριθμό των απλήρωτων πληρωμάτων να αυξάνεται δραματικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0