Νέα «διαβούλευση για τη ΝΕΡΙΤ» ανοίγει ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γ. Προκοπάκης, αυτή τη φορά για τα προσόντα του προσωπικού που πρόκειται να προσληφθεί, το οποίο, σύμφωνα με δήλωσή του στη γαλλική Le Monde, δεν πρόκειται να ξεπερνάει τα 600 άτομα. Στόχος της διαβούλευσης «να στελεχωθεί ένας νέος -από όλες τις απόψεις- δημόσιος φορέας, με αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των Ελλήνων πολιτών».
Στην ανοικτή διαδικασία, που διαρκεί ώς τις 29 Νοεμβρίου, τίθενται προς διαβούλευση προσόντα ειδικοτήτων που περνούν από ΑΣΕΠ, όπως οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι τεχνικοί και πληροφορικής, αλλά και ειδικοτήτων που δεν περνούν από ΑΣΕΠ, όπως οι καλλιτεχνικές ειδικότητες (σκηνοθέτες, παραγωγοί, γραφίστες, φωτογράφοι, φωτιστές, εικονολήπτες, μοντέρ κ.ο.κ.) και οι δημοσιογράφοι.
Η πρόταση «προσοντολόγιου» που κατατέθεσε προς διαβούλευση η ΝΕΡΙΤ, αν και περιέχει όλες τις κατηγορίες εξειδίκευσης προσωπικού, δεν αναφέρει τις συγκεκριμένες ανάγκες σε προσωπικό, ενώ η περιγραφή των προσόντων εξαντλείται στους τίτλους σπουδών, τον χειρισμό Η/Υ και την κατ' ελάχιστο εμπειρία σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα δύο χρόνων. Ειδικότερα για τις εκτός ΑΣΕΠ ειδικότητες δεν αναφέρεται ο φορέας που θα κάνει αξιολόγηση (π.χ. ad hoc επιτροπή) και ο τρόπος συγκρότησής του, ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια και κατά το δυνατόν η αντικειμενικότητα. Σε κάθε περίπτωση, δεν προτείνεται σύστημα μοριοδότησης και ειδικού βάρους των συγκεκριμένων προσόντων. Για τις τεχνικές ειδικότητες δεν ζητείται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Δεν ζητείται γνώση ξένης γλώσσας για καμία ειδικότητα.
ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ