Η σύνδεση του πρώην διοικητή ασφαλείας του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα με τη Χρυσή Αυγή θα μπει στο μικροσκόπιο παρεμπιπτόντως, όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., και αυτό εξαιτίας του ιδιόγραφου σημειώματος με το όνομα γνωστής 50χρονης ξανθιάς του Αγ. Παντελεήμονα, υποψήφιας της Χρυσής Αυγής και υπόδικης για μαχαίρωμα Αφγανού πρόσφυγα, που βρέθηκε στο σπίτι του συλληφθέντος αξιωματικού. Σε πρώτο πλάνο μπαίνουν οι "business" του συλληφθέντος πρώην διοικητή του Τ.Α. Αγ. Παντελεήμονα, στις οποίες οι αρχές φαίνεται πως θεωρούν ότι συμμετέχει και η γνωστή 50χρονη ξανθιά του Αγ. Παντελεήμονα -η αστυνομία μάλιστα την αναζητεί για την ίδια υπόθεση-, καθώς και ένα αντρόγυνο: Ο άντρας είναι συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος αναζητείται, ενώ η 52χρονη γυναίκα του έχει ήδη συλληφθεί.
Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων έφτασε στον 54χρονο αστυνομικό υποδιευθυντή, που από το 2011 υπηρετεί στην Ασφάλεια Αθηνών, από καταγγελία που, σύμφωνα με την αστυνομία, αφορούσε εμπλοκή του σε χαρτοπαικτικές λέσχες, "επιχείρηση" στην οποία είχε ως "ταμία" τον 60χρονο συνταξιούχο αστυνομικό που οι αρχές αναζητούν.
Ο 54χρονος συλληφθείς αστυνομικός υποδιευθυντής είχε υπηρετήσει από το 2004 - 2011 στο Τ.Α. Αγ. Παντελεήμονα, σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., από το 2006 και έπειτα ήταν μάλιστα ο διοικητής του Τμήματος, που ήδη από το 2004 είχε αρχίσει να τραβά τα φώτα αρνητικής δημοσιότητας, πότε με την υπόθεση βασανισμού Αφγανών, πότε με καταγγελίες από αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές κοινότητες.
Οι τέσσερις εμπλεκόμενοι -ο 54χρονος αστυνομικός, η 50χρονη υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός και η 52χρονη γυναίκα του- βαρύνονται -κατά περίπτωση- με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας κατ' εξακολούθηση, της ψευδούς βεβαίωσης - νόθευσης κατ' εξακολούθηση, της λαθρεμπορίας, της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και πνευματικής ιδιοκτησίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' εξακολούθηση, της παράβασης του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (αγορά - κατοχή).
Στο μεταξύ, στα δύο σπίτια του αστυνομικού υποδιευθυντή, στο γραφείο του, αλλά και πάνω του βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ που δεν δικαιολογούνται από το εισόδημά του, σύμφωνα με την αστυνομία, δεκάδες κινητά που πιθανόν να καταδεικνύουν εγκληματική δραστηριότητα, κατά αστυνομικές πηγές, αλλά και πολλά όπλα.
Αναλυτικότερα, στο γραφείο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 10.700 ευρώ, σπρέι πιπεριού, tazer, 64 φυσίγγια των 9mm τα οποία κατείχε παράνομα, 11 λειτουργικά κινητά τηλέφωνα και δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού. Σε σωματική του έρευνα, 2.300 ευρώ, έγγραφο - πρόσκληση εμφάνισης πολίτη σε Πταισματοδίκη της Αθήνας, το οποίο κατείχε παρά τη θέση του, ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν προφανώς σε καταστήματα που διενεργούνται τυχερά παίγνια στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
Στο σπίτι του: 10.200 ευρώ, 2 βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζικών ιδρυμάτων, 3 πιστόλια μάρκας Zastava, Geco και Glock, με δύο γεμιστήρες, περίστροφο και γεμιστήρας με 15 φυσίγγια, μεταλλικό πτυσσόμενο γκλομπ, 317 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 2 αεροβόλα, 6 σουγιάδες, 7 μαχαίρια, 2 τσεκούρια, 3 σπαθιά, 2 φορητοί υπολογιστές, 2 USB, 25 κινητά, 4 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, πλήθος φωτοαντιγράφων ή πρωτοτύπων υπηρεσιακών εγγράφων, πλήθος φωτοαντιγράφων διαβατηρίων, αδειών διαμονής, αιτήσεων για έκδοση Δελτίων Ταυτότητας κ.ά. (σε κάποια από αυτά υπήρχαν ιδιόχειρες σημειώσεις σημαντικών χρηματικών ποσών), 16 τσάντες και πορτοφόλια - απομιμήσεις και 130 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι CD.
Στο σπίτι του στα Γιάννενα: 14 κυνηγετικά όπλα, εκ των οποίων ένα έφερε διόπτρα, κάννη και κοντάκι κυνηγετικού όπλου, 4 όπλα τύπου φλόμπερ και ένα αεροβόλο, πιστόλι μέσα σε δερμάτινη θήκη, με γεμιστήρα με 8 φυσίγγια, 2 μαχαίρια, ένας σουγιάς, 2 μαχαίρια, 2 σφύρες παλαιού τύπου, 15 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και 2 κάλυκες, 160 φυσίγγια 9mm, δερμάτινη θήκη και γεμιστήρα πιστολιού, κάνναβη βάρους 690 γραμμαρίων καθώς και 28,4 γραμμάρια κάνναβη σε σακουλάκι.
Έρευνες για τον "ταμία"
Σε εξώστη γειτονικού διαμερίσματος του 60χρονου συνταξιούχου αστυνομικού βρέθηκαν ένα πιστόλι, 173 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 4 κινητά τηλέφωνα, δύο κάρτες SIM, 32 τεμάχια χαρτιού με χειρόγραφες σημειώσεις, όπως ημερομηνίες, ονόματα και χρηματικά ποσά. Τα ευρήματα θεωρούν ότι τα έχει τοποθετήσει ο αναζητούμενος 60χρονος. Στο σπίτι του βρέθηκαν και άλλα έγγραφα, ένα κινητό, κάρτες SIM και ένα φυσίγγιο των 22mm, ενώ συνελήφθη η 52χρονη συζυγός του.
Η υπόδικη υποψήφια της Χ.Α. χαρτογραφούσε πού έμεναν μετανάστες
Στο μεταξύ, σε έρευνα στο σπίτι της 50χρονης υποψήφιας της Χρυσής Αυγής, που αναζητείται επίσης, βρέθηκαν κατά την αστυνομική έρευνα πλήθος έντυπου υλικού της Χρυσής Αυγής, 18 κροτίδες, αλλά και δύο φύλλα χαρτί με ταχυδρομικές διευθύνσεις, περιγραφές χώρων - οικίας και υπηκοότητα αλλοδαπών, που διαμένουν στις διευθύνσεις αυτές, βιβλιάριο καταθέσεων με μεγάλο χρηματικό ποσό, πρόχειρες σημειώσεις, στις οποίες αναφέρονται δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής, και δύο τσάντες με προϊόντα απομίμησης και κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους μουσικής και ταινιών.
Η "χαρτογράφηση" σπιτιών μεταναστών, αλλά και το μεγάλο ποσό των καταθέσεων, κινούν το ενδιαφέρον της αστυνομίας για έρευνα σε διάφορες κατευθύνσεις, κατά πηγές.
Έρευνα για την προέλευση των χρημάτων του αστυνομικού
Σύμφωνα με την αστυνομία, από τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης του αστυνομικού υποδιευθυντή προέκυψε ότι υπέβαλε ελλιπή δήλωση της περιουσιακής κατάστασης κατά το 2012, ενώ το συνολικό χρηματικό ποσό των 23.200 ευρώ που βρέθηκε δεν δικαιολογείται από την οικονομική του κατάσταση, όπως αυτή καταγράφεται στις προηγούμενες δηλώσεις ετών 2006 έως και 2011. Συνεπώς ο αστυνομικός θα ερευνηθεί και από την Αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.