Την ώρα που οι έρευνες έχουν περάσει υπό τις διαταγές της Δικαιοσύνης και με πληροφορίες πότε να θέλουν την άρση τηλεφωνικού απορρήτου να έχει γίνει για μία ώρα και να αφορά μόνο το τηλέφωνο του δράστη, πότε πληροφορίες να διαρρέουν ότι έχει εντοπιστεί συνομιλία του Γ. Ρουπακιά με τον γραμματέα της Τ.Ο. της Χ.Α. Νίκαιας και πότε να διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. μέσω κύκλων το τελευταίο, μια νέα μαρτυρία μέλους της Χρυσής Αυγής στο χθεσινό δελτίο του Alpha πιθανότατα θα τροφοδοτήσει εκ νέου έρευνες καθώς εμφανίζεται να λέει πως από εδώ και πέρα "θα κυνηγηθούν οι αριστεροί" προοικονομώντας ακόμα και δολοφονίες αριστερών (!) ενώ αποκαλύπτει ότι την "εκπαίδευσή τους" την έκαναν πρώην στρατιωτικοί, σε εγκαταστάσεις όμως του Στρατού, "σε Μάνδρα και Μαλακάσα"!
"Το είχε πει ο Ρουπακιάς, ότι αυτός ο άνθρωπος κάποια στιγμή δεν θα είναι ζωντανός" είπε σχετικά με το αν ο Παύλος Φύσσας είχε στοχοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή και προσθέτει πως "ο Ρουπακιάς ήταν μισθοφόρος". Τι γινόταν όταν ήταν να πραγματοποιηθεί μια τέτοια επιχείρηση; "Ο γενικός γραμματέας της τοπικής έδινε σήμα στο Πέραμα και από εκεί έφευγε και πήγαινε στον Γιάννη τον Λαγό και έδινε τις εντολές" απαντά το πρώην μέλος της Χ.Α.
Παραδέχεται ότι και ο ίδιος πήγε στη Χ.Α. εξ αιτίας της ανεργίας, αλλά "δεν πληρώθηκα" λέει και διευκρινίζει "όχι για να σκοτώσω όμως, για να δείρω ναι". Για τη στιγμή της δολοφονίας του Π. Φύσσα λέει πως "η αστυνομία παρακολουθούσε απλώς, όταν οι άλλοι τρέξανε να φύγουν, ο Φύσσας έριξε τον Ρουπακιά. Δεν πρόλαβε καν να μπει στο αυτοκίνητο". Παρακάτω παραδέχεται ότι, αν έλειπαν οι αστυνομικοί, θα είχε προλάβει να φύγει, αλλά και ότι οι αστυνομικοί "δεν πλησιάζουν ποτέ" όταν βλέπουν "έναν όχλο από 30 άτομα".
Ο ίδιος παραδέχεται συμμετοχή του σε ξυλοδαρμούς Πακιστανών στο Ρέντη, σε παζάρι στον Πειραιά πριν από 3 μήνες με θύματα και Έλληνες. "Εγώ ήμουν απλώς φαντάρος" είπε και, ερωτώμενος αν γνωρίζει άλλους στόχους, απαντά: "Ένα πράγμα ξέρω, θα κυνηγήσουν τους αριστερούς πάρα πολύ. Δηλαδή θα φτάσουν στο σημείο να έχουμε και άλλες δολοφονίες".
Τονίζει πως υπάρχουν μισθοφόροι και υποστηρίζει πως οδηγήθηκε εκεί γιατί "τάζανε", "όμως στην πραγματικότητα ήθελαν να φτιάξουν στρατό". "Μας εκπαίδευανν, όπως κάνουν τα κομάντα". Η εκπαίδευση γινόταν, όπως λέει, σε Μάνδρα και Μαλακάσα, ενώ για την πρόσβαση στους χώρους εκπαίδευσης διευκρινίζει πως τους "έβαζαν οι μεγάλοι. Πάντα είχαμε μαζί μας άνθρωπο της ιεραρχίας". Τους εκπαίδευαν "πρώην στρατιωτικοί και ενεργά μέλη της Χρυσής Αυγής". Η δε δικαιολογία για την εκπαίδευση ήταν "για να προστατεύσουμε τον κόσμο".
Στο μεταξύ ο Γιώργος Ρουπακιάς, που απολογήθηκε το περασμένο Σάββατο, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι με τη Χρυσή Αυγή είχε "χαλαρή σχέση" κρατείται ακόμα στη ΓΑΔΑ, καθώς σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, όπου αναμενόταν να μεταχθεί έπειτα από την προφυλάκισή του, αντιδρούν σε πιθανή μεταφορά του εκεί.
Άρση τηλεφωνικού απορρήτου
Κατά τα άλλα, τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα μονοπωλούν προς το παρόν το ενδιαφέρον των ερευνών. Κατά πληροφορίες, σήμερα αναμενόταν το βούλευμα άρσης τηλεφωνικού απορρήτου του Γ. Ρουπακιά, ενώ αναμένεται και η επέκτασή της σε 20-30 άτομα κατά πληροφορίες του δικαστικού ρεπορτάζ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γίνεται έρευνα για το βίντεο που η μητέρα του Παύλου Φύσσα είχε καταγγείλει ότι υπάρχει ενώ ακόμα δεν έχει καταθέσει η κοπέλα του Π. Φύσσα.
Κατέθεσαν οι πρώτοι στον Άρειο Πάγο
Την Κυριακή η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη αποφάσισε να αναθέσει στον αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Χαράλαμπο Βουρλιώτη τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας - προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν στοιχεία για να διαπιστωθεί αν έχει συσταθεί εγκληματική οργάνωση σύμφωνα με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα.
Ήδη από χθες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου εξετάζει μάρτυρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτοι μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν είναι οι δημοσιογράφοι που έχουν πάρει συνεντεύξεις από πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής ή δημοσίευσαν τέτοιες μαρτυρίες σχετικές με το έργο των μελών του επίμαχου κόμματος. Οι καταθέσεις αυτές θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ, σύμφωνα με δικαστικές αρχές, από τις συγκεκριμένες καταθέσεις αναμένεται να προκύψουν τα ονοματεπώνυμα των ανθρώπων που κατήγγειλαν περιστατικά σε βάρος της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι αν καταθέσουν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας δεν αποκλείεται να μπουν και σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.