Live τώρα    
Διαλύουν 9 νοσοκομεία μέσα στον Αύγουστο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαλύουν 9 νοσοκομεία μέσα στον Αύγουστο

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, τα νοσοκομεία του ΕΣΥ τα οποία τίθενται υπό καθεστώς αλλαγής χρήσης και κινητικότητας των εργαζομένων σε αυτά είναι στην Αττική το Πατησίων, το Αμαλία Φλέμιγκ, η Πολυκλινική, το Σπηλιοπούλειο και η Αγία Βαρβάρα, ενώ στη Θεσσαλονίκη το Παναγία, το Λοιμωδών, το Ειδικών Παθήσεων και το Ινστιτούτο Νοσημάτων Θώρακος. Σε κινητικότητα τίθενται επίσης εργαζόμενοι από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, 1.618 εργαζόμενοι από τα ως άνω νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και 210 γιατροί του ΙΚΑ μη πλήρους και μη αποκλειστικής απασχόλησης, τίθενται σε κινητικότητα για το 2013.

Το πλήρες χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής της κινητικότητας έχει ως εξής:

- Στις 13 Αυγούστου αρχίζει η συλλογή του υλικού της αξιολόγησης των φορέων από τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.

- Στις 23 Αυγούστου εκδίδεται ο ονομαστικός κατάλογος με τους εργαζόμενους οι οποίοι τίθενται σε κινητικότητα.

- Από τις 24 έως τις 30 Αυγούστου οι εργαζόμενοι υπό κινητικότητα καταθέτουν τις προτιμήσεις τους για την τοποθέτησή τους σε όμορα νοσοκομεία.

- Στις 31 Αυγούστου ξεκινάει η κυρίως διαδικασία της κινητικότητας.

- Στις 16 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η τοποθέτηση των υπό κινητικότητα εργαζομένων στις νέες θέσεις τους.

Γεωργιάδης: Δεν κάνω πίσω για το Παναγία

Αποφασισμένος να εξηγήσει στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την απαράδεκτη απαίτηση της ιδιοκτησίας του ομίλου Euromedica να ανανεωθεί η σύμβαση για την ενοικίαση του κτηρίου όπου στεγάζεται το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης Παναγία με τίμημα... 350.000 ευρώ τον μήνα, έναντι 150.000 ευρώ τον μήνα το οποίο προτείνει η διοίκηση του Παναγία και... 400.000 ευρώ τον μήνα που καταβάλλει σήμερα το Δημόσιο, εμφανίσθηκε χθες ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

"Δεν πρόκειται να δεχθώ να δοθεί ούτε ένα ευρώ παραπάνω από το μηνιαίο ποσό το οποίο προτείνει η διοίκηση του Παναγία", δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης και υπογράμμισε ότι "δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα υπάρξει κόμμα της Βουλής το οποίο θα δεχθεί να υποστηρίξει τις υπερβολικές απαιτήσεις μίας ιδιωτικής εταιρείας εις βάρος του Δημοσίου".

Δημ. Βαρνάβας: Άρχισε η διάλυση των νοσοκομείων!

Σε γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Ο υπουργός Υγείας, κ. Γεωργιάδης, ξεκίνησε το εγχείρημα της διάλυσης νοσοκομείων χωρίς να διαθέτει καμιά γνώση και χωρίς να βασίζεται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο. Μόνο του εφόδιο είναι το σκονάκι που του έδωσε η τρόικα και το οποίο εκφωνεί στις συνεντεύξεις του λέξη προς λέξη: διαλύουμε μια δεκάδα νοσοκομείων στην αρχή και απολύουμε 1.250 εργαζόμενους, ενώ προχωρούμε ταχύτατα σε διάλυση αρκετών άλλων νοσοκομείων στην περιφέρεια, απολύοντας επιπλέον μερικές χιλιάδες υγειονομικών".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0