Live τώρα    
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης / Μέχρι τις 31 Ιουλίου οι εξαιρέσεις απο τη διαθεσιμότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης / Μέχρι τις 31 Ιουλίου οι εξαιρέσεις απο τη διαθεσιμότητα

Μέχρι τις 31 Ιουλίου θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες στις οποίες υπάγονται οι υπαλληλοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα να διεκπεραιώσουν τον έλεγχο των σχετικών δικαιολογητικών προκειμένου να διαπιστωθούν οι εξαιρέσεις απο το καθεστώς. Αυτα ορίζει εγκύκλιος που απέστειλε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις Διευθύνσεις Διοικητικού / Προσωπικού και τις εκκαθαρίζουσες αρχές των υπηρεσιών / φορέων, απο τις οποίες αντλούνται οι υπάλληλοι της πρώτης δόσης της διαθεσιμότητας, δηλαδή οι σχολικοί φύλακες, οι εκπαιδευτικοί της τεχνικής εκπαίδευσης και οι οδηγοί του ΥΔΜΗΔ.

Στην εγκύκλιο περιγράφονται οι εξαιρέσεις από τη διαθεσιμότητα που περιλαμβάνονται στο ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο, χωρίς φυσικά τη διάταξη για την εξαίρεση των κατόχων μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος, που καταργείται με τη χθεσινή τροπολογία που κατέθεσε το υπ. Παιδείας. Απο τις υπηρεσίες ζητείται ακόμη η έκδοση μέχρι την ίδια ημερομηνία των σχετικών διαπιστωτικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητα και η ταυτόχρονη επικαιροποίηση της βάσης του Μητρώου Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου.

Στο μεταξύ, με χθεσινή της συνέντευξη στο Βήμα FM, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, υιοθέτησε τη γραμμή... Μανιτάκη, δηλώνοντας ότι «η κινητικότητα δεν πρέπει να συνδέεται με τις αποχωρήσεις. Οι αποχωρήσεις θα προκύψουν από συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων, από τη διαδικασία της εθελούσιας εξόδου (δεν αφορά όσους βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς τριετίας), από τις περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών και από τα σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα. Χωρίς αυτό να σημαίνει κυνήγι μαγισσών για τους επίορκους". Επίσης, ακολουθώντας τη γραμμή του προϊσταμένου της, Κυρ. Μητσοτάκη, πέταξε το μπαλάκι για την επίτευξη των στόχων της διαθεσιμότητας στα υπόλοιπα υπουργεία τονίζοντας ότι "το ΥΔΜΗΔ συντονίζει. Έχει κομβικό, αλλά όχι κυρίαρχο ρόλο. Δεν υποδεικνύει τις ανάγκες των άλλων υπουργείων. Η κυβέρνηση συνολικά θα αξιοποιήσει τη δουλειά που ήδη έχει γίνει".

Τέλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, συναντήθηκε χθες με την Ένωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), στην οποία εξέφρασε τη βούλησή του να αξιοποιηθούν τα στελέχη του Δημοσίου που προέρχονται από την ΕΣΔΔΑ, τα οποία διαθέτουν προσόντα εξαιρετικά χρήσιμα στην προσπάθεια αναμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης.

Ν.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0