Live τώρα    
Φωτιά στη Χίο / Μεγάλες ζημιές σε σπίτια - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτιά στη Χίο / Μεγάλες ζημιές σε σπίτια - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί (βίντεο)

Πυροσβεστικό ελικόπτερο
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε η Χίος μετά τις μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν από χθες το πρωί στο νησί. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολη λόγω των κλιματολογικών συνθηκών καθώς επίσης και εξαιτίας νέα πύρινων μετώπων και αναζωπυρώσεων.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ,  η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ζημιές σε καλλιέργειες, σπίτια και υποδομές. Η πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες στο νησί ενώ οι φλόγες έφτασαν μια ανάσα από σπίτια σε οικισμούς όπως ο Δαφνώνας.


Ήδη, με διαδοχικά μηνύματα από το 112, έχουν εκκενωθεί δεκάδες οικισμοί ενώ συνεχίζεται η δύσκολη μάχη με τις φλόγες.

EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Κεφαλογιάννη, στη Χίο επιχειρούν 190 πυροσβέστες με 11 μονάδες δασοκομάντος και 38 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 13 ελικόπτερα και τέσσερα canadair.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής από χθες το πρωί εκδηλώθηκαν τρεις διαφορετικές δασικές πυρκαγιές στις περιοχές, Κοφινά, Αγία Άννα και Άγιος Μακάριος Βροντάδων.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκε και τέταρτη πυρκαγιά αυτή τη φορά στην περιοχή Άγιος Μάρκος, ενώ σήμερα το πρωί εκδηλώθηκε και πέμπτη πυρκαγιά στην περιοχή Αγιάσματα.

Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την πυροσβεστική από Καβάλα μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς 44 πυροσβέστες με 11 οχήματα ενώ μέσα στην ημέρα αναμένεται να φτάσουν αεροπορικώς στη Χίο από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη 92 πυροσβέστες. Παράλληλα ακτοπλοϊκώς από Πειραιά φτάνουν στη Χίο με δύο διαφορετικά δρομολόγια πλοίων, 110 πυροσβέστες με 34 οχήματα, καθώς και 30 εθελοντές με τέσσερα οχήματα. Την ίδια στιγμή, από τη Λέσβο, μεταβαίνουν στη Χίο οκτώ πυροσβέστες με δύο οχήματα.

EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

«Αρκετά δύσκολη κατάσταση στη Χίο»

«Η κατάσταση από χθες στο νησί είναι αρκετά δύσκολη γιατί συνεχώς έχουμε νέα μέτωπα και αναζωπυρώσεις και οι κλιματολογικές συνθήκες δεν ευνοούν» τόνισε κατά την άφιξή του στη Χίο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης.

EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Ο ίδιος κληθείς να απαντήσει για το ενδεχόμενο εμπρησμών σημείωσε ότι «μας έχει προβληματίσει ανησυχήσει και σίγουρα θα είναι προς διερεύνηση το γεγονός ότι ανοίγουν διαφορετικά μέτωπα σε γεωγραφικά σημεία του νησιού, που δεν δικαιολογούνται. Επομένως, είναι και αυτό ένα βασικό ζήτημα προς διερεύνηση. Μετά, όμως, το συντονιστικό, θα μπορούμε να πούμε και παραπάνω πράγματα.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για τον αν έχει κηρυχτεί η Χίος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης απάντησε: «Πριν από λίγα λεπτά, ο κύριος Γενικός κήρυξε και επίσημα το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με αποτέλεσμα, βεβαίως, να μπορεί και ο Δήμος να προχωρήσει άμεσα στις ενέργειες, οι οποίες απαιτούνται».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0