Δεν έχει τέλος το επιτελικό φιάσκο με το μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς μετά την ακαταλληλότητα των 200.000 έξυπνων καρτών και 2 εκατομμυρίων ηλεκτρονικών εισιτηρίων, τώρα προκέκυψε και θέμα «σκοιλ ελικικου» με τη μετάφραση.
Συγκεκριμένα, το «Cashier No», αντί να το μεταφράσουν «Αριθμός Ταμία», όπως είναι το σωστό, το μετέφρασαν «Ταμίας Όχι». Το Νο δηλαδή, που διεθνώς σημαίνει Νούμερο ή Αριθμός, το εξέλαβαν ως το αρνητικό «όχι». Μάλιστα, το φιάσκο έγινε ακόμα μεγαλύτερο καθώς ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος επιθεώρησε ο ίδιος τα εισιτήρια, εκδίδοντας και για τον ίδιο.
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο της Άκτωρ, πρόκειται για «ένα υπερσύγχρονο σύστημα έκδοσης και διαχείρισης εισιτηρίων έχει ήδη εγκατασταθεί και βρίσκεται στο τελικό στάδιο δοκιμών στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ώστε να είναι απολύτως λειτουργικό την 30η Νοεμβρίου, δηλαδή την ημέρα που το έργο θα παραδοθεί για να τεθεί σε εμπορική λειτουργία».
«Τους εμπιστεύεστε; Δείτε ποιοι μας κυβερνούν! Δείτε ποιοι μας διαβεβαιώνουν ότι όλα καλά με την ασφάλεια του Μετρό Θεσσαλονίκης στις 30 Νοεμβρίου» σχολιάζει ο Γιάννης Μυλόπουλος, πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ και επικεφαλής της παράταξης ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Όπως σημειώνει, «όχι μόνο παρήγγειλαν, επί προεδρίας του σημερινού υφυπουργού Ν. Ταχιάου, 2.000.000 εισιτήρια λάθος, που δεν ταιριάζουν με τα ακυρωτικά συστήματα του Μετρό.
Χρεώνοντας το δημόσιο με τα λάθη τους και τινάζοντας στον αέρα την κανονική, με εισιτήριο δλδ, λειτουργία του έργου. Αλλά ούτε μια μετάφραση πάνω στα εισιτήρια δεν είναι ικανοί να κάνουν σωστά. Το "Cashier No", αντί να το μεταφράσουν "Αριθμός Ταμία", όπως είναι το σωστό, το μετέφρασαν "Ταμίας Όχι". Το Νο δηλαδή, που διεθνώς σημαίνει Νούμερο ή Αριθμός, αυτοί το εξέλαβαν ως το αρνητικό Όχι. Το καλύτερο όλων, είναι ότι την έκδοση εισιτηρίων την επιθεώρησε ο ίδιος ο Ν. Ταχιάος. Που τα βρήκε, ασφαλώς, όλα… ρολόι. Και θέλουν και να παραδώσουν ασφαλές Μετρό. Εγώ ούτε καφέ δεν θα τους εμπιστευόμουν να παραδώσουν…».