Σε εξέλιξη είναι ένα νέο θρίλερ με αγνοούμενο τουρίστα, αυτή τη φορά έναν συνταξιούχο Αμερικανό αστυνομικό, στην Αμοργό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος ξεκίνησε χθες Τρίτη νωρίς το πρωί για πεζοπορία σε ένα δύσβατο σημείο της Αμοργού, ακολουθώντας χαρακτηρισμένο μονοπάτι από την Αιγιάλη με τελικό προορισμό τα Κατάπολα, με ενδεικτικό χρόνο διαδρομής, σύμφωνα με πινακίδα, τις 4 ώρες και 5 λεπτά.
Ο Αμερικανός είχε τελευταία επικοινωνία με την αδερφή του στις 7.20 το πρωί, 15 λεπτά αφότου ξεκίνησε την πεζοπορία. Μάλιστα της έστειλε και φωτογραφία με την πινακίδα του μονοπατιού.
Η αναμενόμενη άφιξή του υπολογιζόταν πριν το μεσημέρι, αλλά εκείνος δεν έδωσε σημεία ζωής. Έτσι, ο φίλος που τον φιλοξενούσε στις Κυκλάδες να ανησυχήσει και να σπεύσει στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει την εξαφάνισή του.
Αστυνομικοί του Α.Σ. Αμοργού σε συνεργασία με κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και Εθελοντών Διασωστών ξεκίνησαν άμεσα έρευνες, οι οποίες μέχρι στιγμής είναι άκαρπες. Μάλιστα, από το Α.Τ. Νάξου εστάλη αίτημα προς εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για τον εντοπισμό των δυο κινητών τηλεφώνων που είχε στην κατοχή του ο 59χρονος.
Οι αρχές ελπίζουν ότι οι συσκευές - εφόσον δεν έχουν απενεργοποιηθεί ή δεν έχουν υποστεί φθορά - θα δείξουν την τοποθεσία του άνδρα.
Η εξαφάνιση του Αμερικανού τουρίστα στην Αμοργό θυμίζει την αντίστοιχη στη Σύμη με τον παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, που όμως είχε τραγική κατάληξη. Υπενθυμίζεται ότι ο 67χρονος Βρετανός χάθηκε σε μια ζεστή ημέρα, κατά την οποία αποφάσισε να πάει για πεζοπορία μόνος του.