Για εμπρησμό κάνει λόγο η έκθεση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος που εξετάζει την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου, στο εργοστάσιο «Γιαννίτσης».
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Lamiareport, οι αξιωματικοί της ΔΑΕΕ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η φωτιά μπήκε από πρόθεση και έχει ήδη ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας για τα στοιχεία της έρευνας που συνεχίζεται.
Να σημειωθεί ότι ερωτήματα είχαν εγερθεί αναφορικά με τον τρόπο και την ταχύτητα που επεκτάθηκε η φωτιά στο εργοστάσιο με τα μολυσμένα σχολικά γεύματα στη Λαμία, με τις αρχές να συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας.
Υπενθυμίζεται ότι από τη φωτιά στο εργοστάσιο «Γιαννίτσης» δεν καταστράφηκε η μονάδα παραγωγής σχολικών γευμάτων αλλά τα γραφεία της εταιρείας και οι αποθηκευτικοί χώροι.
Η φωτιά στο εργοστάσιο «Γιαννίτσης» εκδηλώθηκε λίγες ημέρες μετά τη δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία από σχολικά γεύματα της εταιρείας. Η δηλητηρίαση των μαθητών, σύμφωνα με έρευνα του ΕΟΔΥ, σχετίζεται με την παρουσία σταφυλόκοκκου σε δείγματα των σχολικών γευμάτων.