Live τώρα    
33°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
33 °C
31.1°C36.3°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
32 °C
29.1°C35.0°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
30 °C
29.0°C32.1°C
2 BF 35%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
29 °C
27.8°C31.6°C
3 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
33 °C
32.9°C35.2°C
0 BF 31%
Πάρνηθα / «Ξεπερνάει τα όρια φαντασίας» - Μαρτυρία για την άγρια επίθεση στους εθελοντές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάρνηθα / «Ξεπερνάει τα όρια φαντασίας» - Μαρτυρία για την άγρια επίθεση στους εθελοντές

Επίθεση σε εθελοντές
(INSTAGRAM.COM)

Άγρια επίθεση δέχτηκαν εθελοντές στην Πάρνηθα από αγνώστους το βράδυ της Παρασκευής. Οι εθελοντές αποφάσισαν να βοηθήσουν την δράση της οργάνωσης VA Saving his Hood μαζεύοντας σκουπίδια από την Δυτική Πάρνηθα. Καθώς η δράση επρόκειτο να συνεχίσει και την επόμενη ημέρα και έτσι κάποιοι αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο απέναντι από το σημείο Κρύα Πηγή Φυλής.

Ο Βασίλης Σφακιανόπουλος επικεφαλής του πανελληνίου εθελοντικού κινήματος «Save Your Hood» μιλώντας στο MEGA αναφέρει ότι όταν οι νεαροί έφτασαν στο εγκαταλελειμμένο οίκημα όπου είχαν καταλύσει οι εθελοντές, άρχισαν να κάνουν φασαρία και να φωνάζουν μεταξύ τους.

Όταν κατάλαβαν ότι βρίσκονταν οι εθελοντές εκεί, άρχισαν «να τους πειράζουν, να τους βρίζουν, να τους λένε να ξυπνήσουν, να τους λένε να φύγουν».

«Τους ρωτούσαν διάφορα, τι ομάδα είναι, αν είναι αναρχικοί, αλλά νομίζω ότι το έκαναν για να βρουν πατήματα» προσθέτει.

Φωνάζοντας «κάναμε comeback» ξεκίνησαν να τους χτυπάνε με κλωτσιές και μπουνιές, με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να σπάσει την μύτη του, ενώ ο δεύτερος να τραυματιστεί στο δεξί φρύδι και στο κεφάλι.

«Χωρίς λόγο, στο πλαίσιο μίας μαγκιάς, ενός στοιχήματος, δεν γνωρίζω, έπεσαν θύματα οι φίλοι μου, με έναν τρόπο που ξεπερνά τα όρια της φαντασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Σφακιανόπουλος.

«Ξεκίνησαν να τους πειράζουν, να τους βρίζουν, να τους λένε να φύγουν. Οι φίλοι μου τους έβλεπαν για πρώτη φορά. Έφυγαν, αφού τους μίλησαν οι φίλοι μου και τους παρακάλεσαν να τους αφήσουν ήσυχους, και μετά από 5 λεπτά επέστρεψαν με μαχαίρια και τους επιτέθηκαν», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Ήρθαν επί τούτου, θα ήταν φόνος εκ προμελέτης», επισημαίνει ο Βασίλης Σφακιανόπουλος, εξηγώντας πως τα χτυπήματα από μαχαίρι που δέχθηκε ο ένας εθελοντής ήταν τρία στην πλάτη και ένα στο χέρι - όπου προκλήθηκε και το πιο σοβαρό τραύμα.

«Η αιμορραγία ήταν πολύ μεγάλη από το τραύμα - σχεδόν διαμπερές - στο χέρι και οι γιατροί αργότερα μας είπαν πως το μαχαίρι άγγιξε την αρτηρία. Ευτυχώς καταφέραμε να το δέσουμε, ειδοποιήσαμε την αστυνομία, όμως αποφασίσαμε πως δεν έπρεπε να περιμένουμε και ξεκινήσαμε με το αυτοκίνητο του θύματος για το νοσοκομείο», διηγείται ο κ. Σφακιανόπουλος. Στη διάρκεια της διαδρομής, ένα περιπολικό που είχε ειδοποιηθεί για το περιστατικό συνέβαλε ώστε οι τρεις τους να φτάσουν στο Αττικό Νοσοκομείο μέσα σε 40 λεπτά, όπου γιατροί και νοσηλευτές περιέθαλψαν τους τραυματίες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL