Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
20.9°C25.9°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.6°C23.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.0°C21.0°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.8°C21.6°C
1 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.9°C20.2°C
0 BF 72%
Σαλαμίνα / Προσέκρουσαν δύο πλοία στο λιμάνι των Παλουκιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σαλαμίνα / Προσέκρουσαν δύο πλοία στο λιμάνι των Παλουκιών

Καταπέλτης πλοίου
Φωτογραφία αρχείου ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Σύγκρουση δύο πλοίων, στο ένα από τα οποία επέβαιναν 136 επιβάτες, σημειώθηκε τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (22/5) στη Σαλαμίνα, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του λιμενικού το πλοίο «Εμπεδοκλής» που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από το λιμάνι του Περάματος με 136 επιβάτες και 77 οχήματα, κατά τη διαδικασία κατάπλου του στο λιμάνι των Παλουκιών, προσέκρουσε στο ελλιμενισμένο «Πρωτοπόρος XIV», το οποίο ήταν κενό επιβατών. 

Από το περιστατικό δεν υπήρξε ευτυχώς τραυματισμός και βάσει της ανακοίνωσης, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του λιμενικού 

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σαλαμίνας, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ-ΑΝ πλοίο «ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ» Ν.Π. 11987, κατά τη διαδικασία κατάπλου του στο λιμάνι των Παλουκιών, προσέκρουσε στο ελλιμενισμένο Ε/Γ -Ο/Γ –ΑΝ «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ XIV» Ν.Π. 12501, προκαλώντας μικρής έκτασης υλικές ζημιές. 

Το «ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ» εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από το λιμάνι του Περάματος με 136 επιβάτες και 77 οχήματα, ενώ το «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ XIV» ήταν κενό επιβατών και οχημάτων. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων, μέχρι τη προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες νηογνώμονες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL