Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
23 °C
21.5°C24.6°C
4 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
20.8°C23.3°C
1 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
21.0°C24.3°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.5°C21.9°C
0 BF 40%
Ρούλα Πισπιρίγκου / Ισόβια για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρούλα Πισπιρίγκου / Ισόβια για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου
(INTIME NEWS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ)

Ισόβια κάθειρξη είναι η ποινή που επιβλήθηκε ομόφωνα στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας μετά από 16 μήνες που βρισκόταν σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασία την έκρινε ομόφωνα ένοχη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το δικαστήριο επί της ουσίας συντάχθηκε με την καταδικαστική πρόταση – κόλαφο που είχε διατυπώσει η εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας την ενοχή της κατηγορούμενης μητέρας και για τα δυο κακουργήματα.

Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου επιχείρησε την πρώτη φορά  να αφαιρέσει τη ζωή της 9χρονης Τζωρτζίνας  στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας με αποτέλεσμα το παιδί να καταστεί τετραπληγικό και στη συνέχεια  αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού της στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» με χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα εκκρεμή αιτήματα της κατηγορούμενης, όπως προσκόμιση σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων, διενέργεια περαιτέρω γονιδιακού ελέγχου.

Να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ζητήσει νωρίτερα η εισαγγελέας. Μεταξύ άλλων στην πρότασή της προς το δικαστήριο η εισαγγελέας ανέφερε: «Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική, οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL