Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.8°C18.5°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.6°C17.7°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C16.6°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.8°C17.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C15.2°C
0 BF 82%
Πάτρα / «Μαύρισε το χέρι μου και έτρεμα από το ηλεκτροσόκ» - Τι λέει ο μαθητής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάτρα / «Μαύρισε το χέρι μου και έτρεμα από το ηλεκτροσόκ» - Τι λέει ο μαθητής

O μαθητής που υπέστη ηλεκτροπληξία σε σχολείο στην Πάτρα μιλά σε μικρόφωνο ρεπόρτερ που στέκεται δίπλα του
SCREENSHOT

Για την ηλεκτροπληξία που υπέστη όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο, στο λύκειο όπου φοιτά, στην Πάτρα, μίλησε ο 17χρονος μαθητής, με τον ίδιο να αναφέρει ότι ακούμπησε τυχαία το καλώδιο, όπως κατέβαινε τις σκάλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κατά τις 12:30 η ώρα στο σχόλασμα, πήγα να κατέβω από τις σκάλες για να πάω στο προαύλιο και εκεί υπήρχε ένα φωτιστικό, και ήταν ένα γυμνό καλώδιο κρεμασμένο από τον τοίχο και όπως κατέβαινα το ακούμπησα και έσκασε το ρεύμα» είπε ο 17χρονος στο Mega.

«Μετά από 2 λεπτά κατέβηκα στο προαύλιο, είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο και έτρεμα, από το ηλεκτροσόκ. Πήγα στον Άγιο Ανδρέα, στο νοσοκομείο με τη μητέρα μου και επειδή δεν εφημέρευε, πήγαμε στο Ρίο με ασθενοφόρο» πρόσθεσε.

«Δεν αισθάνθηκα καμία ζαλάδα, μόνο το χέρι μου πόναγε πολύ. Απλά από το σοκ εκείνη την ώρα δεν ακούμπησα το κάγκελο στη σκάλα για να πιαστώ, γιατί γύρισε το κεφάλι μου από το τράνταγμα στο καλώδιο και πήδηξα τα σκαλιά» συμπλήρωσε ο 17χρονος.

«Σχόλαγα εκείνη την ώρα και υπήρξε ένα φωτιστικό βανδαλισμένο. Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου. Το είχα δει κρεμασμένο δύο ημέρες εκεί το καλώδιο. Δεν είμαι σίγουρος πότε έγινε (σ.σ. ο βανδαλισμός) Το φως ήταν σίγουρα σπασμένο. Ήμουν με ένα φίλο μου και κατέβαινα εκείνη την ώρα» είπε.

Από πλευράς του ο πατέρας του νεαρού ανέφερε ότι «ένα καλώδιο γυμνό που έβγαινε από μία τρύπα του τοίχου εκεί ήταν βιδωμένο φως, φως εξόδου, αυτά με την μπαταρία. Είχε αφαιρέσει το φως, ήταν το καλώδιο γυμνοί στον τοίχο. Ακούμπησε το χέρι του στον τοίχο, όταν κατέβαιναν όλα μαζί τη σκάλα».

«Ήταν μέχρι τον ώμο, είχε μαυρίσει η παλάμη του και φοβήθηκε γιατί έκλεινε τα δάχτυλά του και άνοιγαν μόνα τους. Δεν ακούμπησε μέταλλο ευτυχώς, δεν ακούμπησε κάγκελα και είμαστε τυχεροί», συμπλήρωσε ο πατέρας του 17χρονου.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Πατρών, Κατερίνα Σίμου, δήλωσε ότι «το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα είναι ένα σχετικά καινούργιο σχολείο και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες σε όλες τις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρολογικών, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί οι υπηρεσίες του Δήμου πήγαν στο σχολείο για να αποκαταστήσουν την βλάβη»

«Το φωτιστικό ασφαλείας, το οποίο λειτουργεί όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος, έσπασε την ώρα λειτουργίας του σχολείου. Το ερώτημα είναι πώς ακριβώς έσπασε το φωτιστικό ασφαλείας», πρόσθεσε

«Το περιστατικό αφορά φωτιστικό ασφαλείας, το οποίο ήταν τοποθετημένο στο χώρο του κλιμακοστασίου βάσει των τεχνικών προδιαγραφών από την κατασκευή του σχολείου και σε ύψος που δεν μπορεί να έρθει σε επαφή άνθρωπος, χωρίς να καταβάλει προσπάθεια και να χρησιμοποιήσει σκάλα. Όπως δε, μας πληροφόρησαν στο φωτιστικό υπήρξε βανδαλισμός, με τα γνωστά αποτελέσματα», δήλωσε από πλευράς της η διεύθυνση αυτεπιστασία Δήμου Πατρών.

Ο 17χρονος πάντως επισήμανε πως δεν προσπάθησε να πιάσει το γυμνό καλώδιο, αλλά αυτό, όπως είπε, τον ακούμπησε τυχαία, όπως περνούσε από το σημείο. 

«Θα μπορούσε να ακουμπήσει και άλλο παιδί γιατί κατέβαιναν όλα μαζί στα σκαλιά, να έχουν επαφή μεταξύ τους τα παιδιά και να τους χτυπήσει όλους. Ήρθε και στο νοσοκομείο ο διευθυντής, είπε ότι έχει ενημερώσει τον Δήμο. Αφού είναι καλά, το ξεπερνάς», είπε ακόμα ο πατέρας του παιδιού.

Σημειώνεται ότι τεχνικοί του Δήμου έκαναν έλεγχο συνολικά στο σχολείο και άναψαν πράσινο φως για τη συνέχιση των μαθημάτων, ενώ ο μαθητής πήγε στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις και επέστρεψε υγιής σπίτι του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL