Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.6°C22.6°C
5 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C19.3°C
4 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.9°C20.7°C
2 BF 37%
Απογευματινά χειρουργεία / Όποιος έχει χρήματα θα χειρουργείται - Η ΚΥΑ με τις τιμές ανά επέμβαση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απογευματινά χειρουργεία / Όποιος έχει χρήματα θα χειρουργείται - Η ΚΥΑ με τις τιμές ανά επέμβαση

Χειρουργείο
(FREEPIK.COM)

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν όσοι χρειάζονται να χειρουργηθούν και η κατάσταση της υγείας τους δεν επιτρέπει άλλη καθυστέρηση, καθώς σύμφωνα με τη ΚΥΑ για τα απογευματινά χειρουργεία, που υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς, μπορεί να πληρώσουν έως και 2.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ μέσω της απαξίωσής του και ειδικότερα μέσω της επιλογής της όχι μόνο να μην προσλάβει επιπλέον γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό, αλλά ούτε να αναπληρώνει και τις θέσεις όσων φεύγουν από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, σήμερα έγιναν γνωστές οι τιμές για τα απογευματινά χειρουργεία:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Πολύ μικρή επέμβαση: 300 ευρώ
  • Μικρή επέμβαση: 500 ευρώ
  • Μεσαία επέμβαση: 900 ευρώ
  • Μεγάλη επέμβαση: 1.200 ευρώ
  • Βαριά επέμβαση: 1.600 ευρώ
  • Εξαιρετικά βαριά επέμβαση: 2.000

Σημειώνεται ότι οι επεμβάσεις χρεώνονται ανάλογα με τα DRGs τα οποία δημοσιεύτηκαν στη σημερινή ΚΥΑ όπου μπορείτε να δείτε αναλυτικά ποιες επεμβάσεις ανήκουν σε ποια κατηγορία.

Την ώρα που τα νοσοκομεία της χώρας δεν μπορούν να παρέχουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες Υγείας και όπου αυτό γίνεται συμβαίνει μόνο λόγω της αυτοθυσίας των γιατρών, των νοσηλευτών και των λοιπών εργαζομένων, η κυβέρνηση διατείνεται ότι θα λύσει το πρόβλημα με τις μεγάλες καθυστερήσεις στα χειρουργεία βάζοντας τους ανθρώπους να πληρώσουν για να χειρουργηθούν έγκαιρα, ενώ την ίδια στιγμή σε όλο τον εργασιακό τους βίο επιβαρύνονται με κρατήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, σε ποσοστό 40% τα χειρουργεία στα νοσοκομεία της χώρας είναι κλειστά λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ στην Αττική, σύμφωνα με τον γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνο Παπανικολάου το ποσοστό των κλειστών χειρουργείων φτάνει στο 50% και οφείλεται περισσότερο στην έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού παρά στην έλλειψη αναισθησιολόγων.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ήδη ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του έχει προειδοποιήσει για τα νέα προβλήματα που θα δημιουργήσουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία παίρνοντας σαφή θέση υπέρ της άμεσης και επαρκούς στελέχωσης του ΕΣΥ με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, εμφανίστηκε σήμερα να πανηγυρίζει λέγοντας ότι «με σχέδιο και όραμα για την υγειονομική μετάβαση στην Υγεία του αύριο, εισάγουμε το θεσμό των απογευματινών χειρουργείων με στόχο, από τη μία να μειώσουμε τις λίστες αναμονής των ασθενών που περιμένουν να χειρουργηθούν και από την άλλη να αυξήσουμε τα εισοδήματα των γιατρών και νοσηλευτών που εργάζονται στο ΕΣΥ».

«Στο εξής, χιλιάδες ασθενείς που περιμένουν από μήνες έως χρόνια να χειρουργηθούν, θα μπορούν να βρουν διέξοδο στα απογευματινά χειρουργεία με κόστος πολύ χαμηλότερο από μια ιδιωτική κλινική. Πιστεύω πολύ σε αυτό το μέτρο και θεωρώ ότι θα “αγκαλιαστεί” αμέσως και από το προσωπικό των νοσοκομείων και από τους ασθενείς. Συνεχίζουμε σταθερά στις μεταρρυθμίσεις για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας αντάξιο των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL