Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.0°C24.6°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C23.0°C
1 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
23.0°C23.8°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.8°C27.1°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.9°C20.7°C
2 BF 77%
ΑΠΘ / Υπό κατάληψη ξανά η Νομική Σχολή μετά την επέμβαση των ΜΑΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΠΘ / Υπό κατάληψη ξανά η Νομική Σχολή μετά την επέμβαση των ΜΑΤ

ΑΠΘ κατάληψη
(Screenshot)

Υπό κατάληψη παραμένει η Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά την επέμβαση των ΜΑΤ τα ξημερώματα στο κτήριο για την εκκένωσή του. Αύριο αναμένεται νέα γενική συνέλευση των φοιτητών στη σχολή.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα έγινε αστυνομική επιχείρηση στη σχολή, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί. Φοιτητές και φοιτήτριες έσπευσαν έξω από το κτίριο για να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και βρήκαν μπροστά τους διμοιρίες των ΜΑΤ. Όπως μετέδωσε στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» ο δημοσιογράφος Ιάσονας Μπάντιος, οι φοιτητές τελικά μπήκαν με πορεία μέσα στο campus, υπερασπιζόμενοι την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου και οι αστυνομικές δυνάμεις αποσύρθηκαν στους χώρους της ΔΕΘ. Η πορεία κατέληξε στο κτίριο της Νομικής, που νωρίτερα είχαν εκκενώσει οι αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης μέσα στο κτίριο δεν βρέθηκε κάποιος φοιτητής και δεν υπήρξαν προσαγωγές. 

Εντύπωση προκάλεσε πάντως η σπουδή του κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Παναγιώτη Γκλαβίνη να στείλει υπηρεσιακό e-mail στις 6 τα ξημερώματα, όπου δήλωνε ότι οι δυνάμεις του κράτους έκαναν το καθήκον τους και εκκένωσαν τη σχολή. Καλούσε δε τους φοιτητές πάνε στη σχολή για την εξεταστική.

«Πριν από λίγο τα αρμόδια όργανα της πολιτείας έπραξαν το καθήκον τους και ανοίξανε τη Νομική Σχολή αποκαθιστώντας της λειτουργία μιας δημόσιας υπηρεσίας που είναι ζωτικής σημασίας για το παρόν των παιδιών που φοιτούν σε αυτήν και για το μέλλον του τόπου» δήλωσε ο ίδιος λίγο αργότερα στην ΕΡΤ. Μάλιστα, επέμεινε ότι οι εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά τις επόμενες μέρες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί, προσθέτοντας ότι «και σήμερα το απόγευμα αν προλάβουμε θα γίνουν (εξετάσεις)».

Όπως υποστήριξε ο κοσμήτορας, η αστυνομική επέμβαση δεν έγινε ύστερα από δικό του αίτημα αλλά αυτεπάγγελτα, με εντολή της εισαγγελίας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL