Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.9°C
2 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C21.4°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.5°C18.0°C
4 BF 84%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.9°C
5 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
0 BF 49%
Κορωνοϊός  / Με 5 ευρώ το εμβόλιο από φαρμακεία και ιδιωτικά ιατρεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός  / Με 5 ευρώ το εμβόλιο από φαρμακεία και ιδιωτικά ιατρεία

Εμβόλιο
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Και από τα φαρμακεία θα μπορούν σε λίγο καιρό να κάνουν οι πολίτες το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις δημόσιες δομές και τα εμβολιαστικά κέντρα, θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν 5 ευρώ για τη χορήγησή του.

«Σε πολλές χώρες το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού γίνεται και στα φαρμακεία. Δεν είπα ποτέ να μην το κάνουν οι γιατροί. Εκ των ων ουκ άνευ θα το κάνουν οι γιατροί. Εγώ τους γιατρούς τους θέλω συμμάχους, όχι αντίπαλους. Δεν μπορεί να πειστεί ο πολίτης, αν ο γιατρός του λέει να μην κάνει το εμβόλιο», υποστήριξε στον ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στις ενστάσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου να γίνεται το εμβόλιο στα φαρμακεία.

 

«Η αρχική σκέψη είναι ότι θα διατηρηθούν όλα τα κανάλια εμβολιασμού σε όλες τις δημόσιες δομές δωρεάν, όπως το κάνει σήμερα ο καθένας και όποιος το κάνει σε ιατρείο ή φαρμακείο να μπορεί ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός να ζητά ένα ποσό, το ανώτερο πέντε ευρώ», είπε ο υπουργός Υγείας.

«Όχι» επιστροφή προστίμων σε μη εμβολιασμένους

Ερωτηθείς για την διαγραφή προστίμων από πολίτες άνω των 60 ετών που δεν εμβολιάστηκαν έναντι του κορωνοϊού, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιστραφεί το πρόστιμο σε κανέναν συνεπή πολίτη. «Στις ΗΠΑ ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα διαγραφούν τα φοιτητικά δάνεια. Όσοι έχουν πληρώσει τα φοιτητικά δάνεια θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω; Πρόστιμα βάζουν όλα τα κράτη. Τα πρόστιμα δεν μπήκαν για εισοδηματικούς λόγους, αλλά ως πίεση για να γίνουν περισσότεροι εμβολιασμοί» ισχυρίστηκε.

«Σε κάθε απόφαση του κράτους που διορθώνει μια άλλη απόφαση, κάποιοι αδικούνται. Ο κυριότερος λόγος για την διαγραφή των προστίμων ήταν επειδή ήθελα να στείλω ένα μήνυμα ότι φεύγουμε από την εποχή της σύγκρουσης και πρέπει να μπούμε στην εποχή του τακτικού εμβολιασμού» ανέφερε ακόμη, υποστηρίζοντας ότι στη λίστα που είδε οι περισσότεροι που χρωστούσαν πρόστιμα ήταν άνω των 80 ετών
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL