Live τώρα    
28°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.1°C30.8°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
22.4°C27.3°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
30 °C
27.7°C35.4°C
3 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.8°C25.4°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
28 °C
28.1°C28.1°C
3 BF 43%
ΕΜΠ / Στο πλευρό των φοιτητών οι εργαζόμενοι - «Η κυβέρνηση επιλέγει την καταστολή»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΜΠ / Στο πλευρό των φοιτητών οι εργαζόμενοι - «Η κυβέρνηση επιλέγει την καταστολή»

Εισβολή ΜΑΤ στο ΕΜΠ

Στο πλευρό των φοιτητών για την προκλητική έφοδο των ΜΑΤ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, τάσσονται οι εργαζόμενοι του ΕΜΠ που καταγγέλλουν την εισβολή, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αντί να προβεί σε ενίσχυση του Πολυτεχνείου «επιλέγει την καταστολή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ καταγγέλλει την εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στις 15/1 στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου όπου οι φοιτητικοί σύλλογοι μέσα από αποφάσεις των Γενικών Συνέλευσεων τους είχαν  αποφασίσει κατάληψη. Οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποίησαν γκλοπ και χημικά απέναντι σε φοιτητές, εκλεγμένους συνδικαλιστές των εργαζομένων, ερευνητές, καθώς και τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.  

«Δεν τρομοκρατούμεθα. Δεν φοβόμαστε. Μετά από ένα επιτυχημένο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο, όπου όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει εκφράσει την εναντίωσή της απέναντι στο ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η κυβέρνηση επιλέγει την καταστολή» προσθέτει το διοικητικό προσωπικό επισημαίνοντας ότι «όταν υπάρχει έλλειψη διδακτικού προσωπικού στο ΕΜΠ (221 λιγότεροι από ότι το 2009 σύμφωνα με το Συμβούλιο Διοίκησης) υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση, η κυβέρνηση αντί να προβεί σε ενίσχυση, επιλέγει να στείλει τα ΜΑΤ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι εργαζόμενοι δίνουμε τη μάχη μαζί με τους φοιτητές» τονίζεται στην  ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ, με τους εργαζόμενους να καλούν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στα Προπύλαια.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε από φοιτητές πορεία ενάντια στην εισβολή της αστυνομίας σε υπό κατάληψη σχολή στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου. Οι φοιτητές, εν όψει της μεγάλης κινητοποίησης την Πέμπτη (18/1) έκαναν λόγο για μια πρώτη ενδεικτική απάντηση στη σημερινή επίθεση της αστυνομίας, κατά την οποία τραυματίστηκε φοιτητής στο κεφάλι.

Σημειώνεται ότι το κύμα καταλήψεων στις πανεπιστημιακές σχολές ξεκίνησε με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να ιδρύσει ιδιωτικά πανεπιστήμιαπαρακάμπτοντας το Σύνταγμα.

Η ανακοίνωση του ΔΣ του διοικητικού προσωπικού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL