Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.6°C24.0°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.5°C15.0°C
1 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.8°C27.1°C
3 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.5°C
0 BF 82%
Επίσκεψη Ερντογάν / Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Ποιοι δρόμοι και ποιοι σταθμοί του μετρό κλείνουν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίσκεψη Ερντογάν / Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Ποιοι δρόμοι και ποιοι σταθμοί του μετρό κλείνουν

Σύνταγμα μετρό
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ταλαιπωρία σήμερα Πέμπτη (7/12) περιμένει τους Αθηναίους εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Εκτός από τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, κλειστός θα παραμείνει με εντολή της ΕΛΑΣ και ο κεντρικότερος σταθμός του μετρό, το «Σύνταγμα» από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς στάση, με αποτέλεσμα χιλιάδες επιβάτες όχι μόνο να μην μπορούν να αποβιβαστούν αλλά να κάνουν και μετεπιβίβαση σε άλλη γραμμή του μετρό ή στο τραμ.

Μετά την άφιξη του Ερντογάν, δόθηκε εντολή από τη ΕΛΑΣ να κλείσουν και οι σταθμοί του μετρό «Κατεχάκη», «Μέγαρο Μουσικής» και «Ευαγγελισμός».

Το πρόγραμμα Ερντογάν

Ο Ερντογάν αναμένεται να αφιχθεί στις 11:00 περίπου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου θα τον υποδεχθεί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Τρία αεροσκάφη μεταφέρουν τον ίδιο, τους συνεργάτες του αλλά και αυτοκίνητα με τα οποία θα μετακινηθεί. 

Πρώτος προορισμός του Τούρκου προέδρου είναι το Προεδρικό Μέγαρο όπου στις 11.30 είναι προγραμματισμένο να γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολουθεί μετάβαση στο Μέγαρο Μαξίμου όπου στις 12.15 θα υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με δηλώσεις των δύο στους δημοσιογράφους.

Στις 13.30 θα παρατεθεί γεύμα εργασίας της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Το απόγευμα ο Τούρκος πρόεδρος θα ακολουθήσει την αντίθετη διαδρομή προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αναμένεται στις 16.00 να αναχωρήσει από την Αθήνα.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σημειώνεται ότι από την άφιξη του Τούρκου προέδρου προβλέπεται σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στους οδικούς άξονες:

  • λεωφόρος Κατεχάκη,
  • λεωφόρος Μεσογείων,
  • λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας,
  • λεωφόρος Κηφισίας,
  • λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου,
  • λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας,
  • λεωφόρος Αλεξάνδρας,
  • οδός Μιχαλακοπούλου,
  • οδός Σταδίου,
  • οδός Πανεπιστημίου και
  • οδός Ακαδημίας

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Έως τις 6 το απόγευμα, οπότε ο Τούρκος πρόεδρος αναχωρεί από την Ελλάδα, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση.

Τα μέτρα ασφαλείας κατά την διάρκεια της παραμονής Ερντογάν στην Αθήνα θα είναι πολύ αυστηρά, με κινητοποίηση περίπου 3.500 αστυνομικών, χρήση ελικοπτέρων και drone για την επιτήρηση, διάσπαρτους ελεύθερους σκοπευτές των ΕΚΑΜ σε κομβικά σημεία των διαδρομών, ενώ την αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου θα συνοδεύουν ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ και της Αντιτρομοκρατικής.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL