Live τώρα    
Λέσβος / Βύθιση φορτηγού πλοίου με 14 άτομα πλήρωμα - Μεγάλη επιχείρηση από το λιμενικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λέσβος / Βύθιση φορτηγού πλοίου με 14 άτομα πλήρωμα - Μεγάλη επιχείρηση από το λιμενικό

Σκάφος του λιμενικού στην θάλασσα
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ/ EUROKINISSI

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος σε απόσταση 4 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Λέσβου, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων ναυτικών μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίο RAPTOR με σημαία Κομόρες.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή στο πλοίο επέβαιναν 14 άτομα πλήρωμα και μετέφερε αλάτι από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου στην Κωνσταντινούπολη. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανότατα το πλοίο λόγω του έντονου κυματισμού -στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή επικρατούν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ- έβαλε νερό στα αμπάρια με αποτέλεσμα να βαρύνει το φορτίο.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία, τρία πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού. Παράλληλα έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού. Μεταξύ των μελών του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας τέσσερις Ινδοί και 8 Αιγύπτιοι.

Σημειώνεται ότι, ένας ναυτικός του φορτηγού πλοίου  RAPTOR που βυθίστηκε ανοιχτά της Λέσβου εντοπίστηκε και περισυνελέγη σώος από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0