Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
12.6°C18.8°C
4 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.6°C17.4°C
2 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.0°C
4 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.8°C16.8°C
3 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 93%
Βικτώρια / Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά μέσα στον ΗΣΑΠ - Προσαγωγές και εικόνες χάους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βικτώρια / Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά μέσα στον ΗΣΑΠ - Προσαγωγές και εικόνες χάους

Αστυνομία στον ΗΣΑΠ
(TWITTER.COM/MAKIS SINODINOS)

Χημικά έριξαν ΜΑΤ μέσα στη Βικτώρια, όπου κατευθύνθηκε κόσμος, μετά τις συγκεντρώσεις στο Ηράκλειο, με την αστυνομία να προχωρά, σύμφωνα με τις πληροφορίες σε προσαγωγές.

Επίθεση φασιστών σημειώθηκε σε συρμό, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ και του avgi.gr Κώστας Παπαντωνίου. Αντιφασίστες που κατέβηκαν με το τρένο προς Μοναστηράκι, δέχτηκαν επίθεση  από φασίστες που βρίσκονταν στο συρμό. Αρχικά έγινε επίθεση με πέτρες και μετά οι φασίστες (της propatria) μπήκαν στα βαγόνια.  

Σύμφωνα με μαρτυρία 17χρονου τραυματία, που δέχτηκε  χτύπημα στο κεφάλι ομάδα περίπου 50 φασιστών άρχισε να επιτίθεται με πυροσβεστήρες και πέτρες σε αντιφασίστες, περίπου 20 στον αριθμό.

Τους έριχναν λάδι ή βενζίνη και τους απειλούσαν ότι θα τους κάψουν, ενώ η αστυνομία επενέβη αφού τελείωσε το σκηνικό.

Τουλάχιστον δύο άτομα έχουν προσαχθεί - συλληφθεί, αμφότεροι τραυματισμένοι, ενώ υπάρχουν 8 τραυματίες. Οδοφράγματα έχουν στηθεί και στην περιοχή των Εξαρχείων.

Με αναρτήσεις τους στα social media κόσμος ενημέρωσε νωρίτερα ότι ΜΑΤ μπήκαν στον ΗΣΑΠ κατευθυνόμενοι προς το Μοναστηράκι όπου συγκεντρώθηκαν φασίστες και αντιφασίστες, ενώ άλλοι ανέφεραν ότι από τα μεγάφωνα έκαναν λόγο για επεισόδια και σε άλλους σταθμούς, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τα τρένα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση πλέον έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία σε όλη τη γραμμή 1 του Μετρό, ενώ άνοιξε και ο σταθμός Ηράκλειο.

χημικά στα σκαλιά του ΗΣΑΠ
Χημικά στις σκάλες του ΗΣΑΠ/Avgi.gr

Μία χρήστης κατήγγειλε ότι άνδρας της ομάδας Δέλτα έριξε πάνω της δακρυγόνο, την ώρα που βιντεοσκοπούσε την σύλληψη ατόμου στη Βικτώρια.

Επίθεση δέχτηκαν και αστυνομικοί, με αγνώστους να προκαλούν φθορές σε δύο μηχανές της ΔΙΑΣ.

Σπασμένο μέρος από μηχανή της ΕΛΑΣ
Avgi

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα υπό αστυνομική κατοχή βρέθηκε το Νέο Ηράκλειο, καθώς περίπου 2.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν στους δρόμους της περιοχής, ενόψει των συγκεντρώσεων, των ακροδεξιών με αφορμή τη διπλή δολοφονία το 2013, των χρυσαυγιτών Μανώλη Καπελώνη και του Γιώργου Φοντούλη και την συγκέντρωση αντιφασιστών ως απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν και η αστυνομία απείλησε ευθέως τους αντιφασίστες ότι αν δεν αποχωρήσουν, θα γίνουν προσαγωγές, δεκάδες οργανώσεις της Αριστεράς και του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς και σωματεία και συλλογικότητες γειτονιάς έδωσαν ραντεβού αρχικά στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου.

Η αστυνομία από την πλευρά της επέτρεψε τη συγκέντρωση των νεοναζί στο μνημείο για τη δολοφονία των Φουντούλη και Καπελώνη, αλλά όχι εκείνη των αντιφασιστών. Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. επέλεξε προκλητικά να μείνει «θεατής» όταν περίπου 20, ξένοι φασίστες βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας, όπου πήγε και η οικογένεια του Φουντούλη και πραγματοποίησε τρισάγιο, ενώ προχώρησε και σε προκλητικές προσαγωγές αντιφασιστών. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL