Στη δημοσιότητα ήρθε βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας παρακείμενου καταστήματος, το οποίο αποτυπώνει τις στιγμές πριν το χθεσινό σοβαρό τροχαίο στο Μαρκόπουλο, στο οποίο σκοτώθηκε ένας 50χρονος και έχουν τραυματιστεί άλλα τρία άτομα.
Στο βίντεο, διακρίνεται το ΙΧ με οδηγό τον 50χρονο να πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα το σημείο και την ίδια ώρα μία γυναίκα που κρατά από το χέρι ένα παιδί να διασχίζει κάθετα τον δρόμο. Το ΙΧ περνάει ξυστά από τους πεζούς και λίγο πιο κάτω ο οδηγός θα χάσει τον έλεγχο. Το όχημα θα περάσει το διαχωριστικό διάζωμα, θα βγει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και θα συγκρουστεί μετωπικά με άλλο διερχόμενο όχημα.
Όπως φαίνεται στις εικόνες, στο σημείο ο φωτισμός είναι χαμηλός, δεν υπάρχει διάβαση πεζών, ούτε πεζοφάναρο.
Σημειώνεται ότι από την σφοδρή μετωπική σύγκρουση, στην οποία σκοτώθηκε ο 50χρονος οδηγός, τραυματίστηκαν ακόμη τρία άτομα, από τα οποία το ένα βαρύτερα.
Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Β’ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής, συλλέγοντας υλικό από κάμερες ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες.