Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
14.2°C19.0°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.6°C14.5°C
2 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C23.2°C
5 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
25.5°C26.8°C
5 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.0°C14.9°C
0 BF 82%
Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο / Δραματικές στιγμές με εκρήξεις και εκκενώσεις από τη θάλασσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο / Δραματικές στιγμές με εκρήξεις και εκκενώσεις από τη θάλασσα

Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο
(SCREENSHOT)

Ένα ακόμα δύσκολο βράδυ αναμένεται να περάσουν οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου και των γύρω οικισμών, καθώς μαίνεται η φωτιά που αρχικά ξέσπασε στο Σέσκλο την Τετάρτη και, ενώ την Πέμπτη είχε ελεγχθεί, πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Στιγμές αποκάλυψης υπήρξαν στη Νέα Αγχίαλο, ύστερα από εκδήλωση φωτιάς σε αποθήκη πυρομαχικών που προκάλεσε ισχυρές και εκτεταμένες εκρήξεις.

Συγκεκριμένα, στον Καράμπα στη Νέα Αγχίαλο εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης πυρκαγιά σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται κοντά στην 111 Πτέρυγα Μάχης, με τις εκρήξεις να είναι συνεχείς. Από την ένταση των εκρήξεων υπάρχουν μάλιστα μαρτυρίες ότι μετακινήθηκαν ακόμα και πυροσβεστικά οχήματα.

Παράλληλα δόθηκε εντολή από την ΕΛΑΣ για εκκένωση σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων υπό τον φόβο μεγάλου ωστικού κύματος.

Η φωτιά μπήκε στον χώρο του στρατοπέδου και στην περιοχή σήμανε συναγερμός με τις καμπάνες να χτυπάνε για να εκκενώσει ο κόσμος το μέρος. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει  γνωστά, πολίτες στην Αγχίαλο τραυματίστηκαν από τα θραύσματα των τζαμιών που έσπασαν και κτίρια υπέστησαν ζημιές καθώς έσπασαν τζαμαρίες. Οι εργαζόμενοι στην συγκεκριμένη αποθήκη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είχαν απομακρυνθεί και δεν κινδύνεψαν. Ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση στην αποθήκη πυρομαχικών θα υπάρξει την Παρασκευή.

Σημειώνεται πως οι κάτοικοι που χρειάστηκε να εκκενώσουν τις περιοχές τους λόγω των ακραία επικίνδυνων καταστάσεων, θα μπορούν να βρουν καταφύγιο στο Εκθεσιακό Κέντρο στο Πεδίον του Άρεως στο Βόλο, αλλά και σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Βόλου σημειώνει πως «όσοι δεν έχουν καταλύματα μπορούν να κατευθύνονται στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ή και να διοχετευθούν και να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής, που διαθέτουν ελεύθερα δωμάτια».

Παράλληλα δόθηκε νωρίτερα εντολή για προληπτική μεταφορά αεροσκαφών από την 111 Πτέρυγα Μάχης. Συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή για επιλεκτική απογείωση αριθμού αεροσκαφών με προορισμό αλλά αεροδρόμια στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια των μέσων και του αεροδρομίου.

Συνολικά 133 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Λιμενικό. Ο απεγκλωβισμός πραγματοποιήθηκε από 15 ιδιωτικά σκάφη με τη συνδρομή τριών πλωτών σκαφών του Λιμενικού, ενώ όλα τα άτομα έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στο λιμάνι του Βόλου.

Στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Αγχιάλου, παραμένουν σε ετοιμότητα τέσσερα πλωτά σκάφη του Λιμενικού, τρία ιδιωτικά και δύο ρυμουλκά.

κακαντέρ κάνει ρίψεις νερού στη Νέα Αγχίαλο
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
εκκένωση με βάρκα από Νέα Αγχίαλο
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
εκκένωση με βάρκα από Νέα Αγχίαλο
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
εκκένωση με βάρκα από Νέα Αγχίαλο
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Σημειώνεται ότι νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (27/5) εστάλησαν πολλαπλά μήνυμα από το 112 για εκκένωση αρκετών περιοχών στη Μαγνησία λόγω φωτιάς.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL