Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.4°C
1 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.3°C15.6°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.3°C19.9°C
4 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.3°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.7°C15.9°C
2 BF 67%
Άγιος Παντελεήμονας / «​​​​​​​Οργή και θλίψη, η Άννα θα μας λείψει» - Μαζική πορεία μετά τη δολοφονία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άγιος Παντελεήμονας / «​​​​​​​Οργή και θλίψη, η Άννα θα μας λείψει» - Μαζική πορεία μετά τη δολοφονία

Πορεία για την δολοφονία της Άννας
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα για τη δολοφονία της τρανς γυναίκας Άννας, η οποία βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της με πολλαπλά πλήγματα.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία και ακολούθησε μαζική πορεία στην γειτονιά, η οποία αργότερα κατευθύνθηκε προς τη Βικτώρια όπου ενώθηκε με ένα μέρος της διαδήλωσης που βρισκόταν ήδη εκεί.

Οι συμμετέχοντες προχώρησαν νωρίτερα σε μια συγκινητική κίνηση και τίμησαν τη μνήμη της Άννας, αφήνοντας ένα κεράκι στο πλατύσκαλο της πολυκατοικίας που έμενε. Ένα κομμάτι της συγκέντρωσης παρέμεινε για λίγο έξω από το σπίτι της δολοφονημένης και στη συνέχεια κινήθηκε για να ενωθεί με τον υπόλοιπο κόσμο.

Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν «Οργή και θλίψη η Άννα θα μας λείψει» - «Η πατριαρχία βιάζει και σκοτώνει στον δρόμο στη δουλειά ποτέ καμία μόνη» - «Γκέι τρανς λεσβίες βγαίνουμε στους δρόμους η απελευθέρωση δεν θα έρθει με τους νόμους».

Κοπέλα με κεράκι έξω από το σπίτι της τρανς γυναίκας που δολοφονήθηκε
Avgi.gr
Άγιος Παντελεήμονας
Avgi.gr
Άγιος Παντελεήμονας
Avgi.gr
Άγιος Παντελεήμονας
Avgi.gr

Άγιος Παντελεήμονας
Avgi.gr
Άγιος Παντελεήμονας
Avgi.gr

Η 45χρονη είχε έρθει από την Κούβα στην χώρα μας πριν 4 χρόνια, κυνηγώντας μια καλύτερη ζωή για την ίδια. Κατά την μετάδοση της είδησης του βάναυσου χαμού της, δεν ήταν μια τρανς γυναίκα, αλλά ένας «άνδρας».

«Από τη στιγμή της δολοφονίας γινόμαστε μάρτυρες σε ένα μαζικό misgendering. Παρακολουθούμε τα ΜΜΕ και όσα άτομα εκφέρουν δημόσιο λόγο να αναφέρονται στην Άννα με λάθος αντωνυμίες. Τέτοιες πρακτικές είναι άκρως κακοποιητικές και ανεπίτρεπτες. Απαιτούμε να αναφέρονται στην Άννα με το όνομα της», αναφέρει το κάλεσμα των κινητοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις έχουν κάνει κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή στο Σύνταγμα και για αύριο Τετάρτη στις 20:00.

Φωτογραφίες και βίντεο: Κώστας Παπαντωνίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL