Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.5°C19.6°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.9°C20.4°C
2 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.3°C21.0°C
4 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C19.3°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.2°C16.9°C
2 BF 55%
Ναυάγιο στην Πύλο / Διαμαρτυρίες αλληλέγγυων στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ναυάγιο στην Πύλο / Διαμαρτυρίες αλληλέγγυων στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

σακελλαροπουλου
EUROKINISSI

Από την πρώτη στιγμή συγκεντρώθηκαν οι αλληλέγγυοι πολίτες στο σημείο που αποβιβάζονται οι διασωθέντες πρόσφυγες στην Πύλο, προκειμένου να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη και την συνδρομή τους στην τραγωδία που συγκλόνισε σήμερα όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.

Στο σημείο μετέβη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο.

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Σακελλαροπούλου στην Καλαμάτα, αλληλέγγυοι πολίτες εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για το πολύνεκρο ναυάγιο προσφύγων και μεταναστών, επισημαίνοντας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι είναι αντιφατικό να εκφράζει την υποστήριξη της στους μετανάστες την ίδια ώρα που συμφωνεί με τον φράχτη στον Έβρο.

https://www.youtube.com/watch?v=XNcPvl8L0XE&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fback.avgi.gr%2Fkoinonia%2F451595_diamartyries-allileggyon-stin-proedro-tis-dimokratias&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

«Την προστασία των συνόρων την είδαμε τώρα» ήταν τα λόγια του νεαρού αλληλέγγυου μετά το ναυάγιο, όταν η κ. Σακελλαροπούλου υπερασπίστηκε ξανά τον φράχτη του Έβρου, χαρακτηρίζοντάς τον ως την «προστασία της χώρας μου».

Μια κοπέλα από το πλήθος, απεθυνόμενη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας διευκρίνισε πως «εμείς είμαστε εδώ για τους ανθρώπους που είναι μέσα, για τους πρόσφυγες που κάθε μέρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό την δική σας προεδρία τους κάνει αυτά που τους κάνει, τους σκοτώνει στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο».

«Σκεφτείτε,αυτά τα σαπιοκάραβα που τα φορτώνουν οι διακινητές και κάνουν το εμπόριο, πόσες ευθύνες επίσης υπάρχουν. Δεν είναι τόσο εύκολα όσο τα λέτε» απαντά η κ. Σακελλαροπούλου. 

«Εσείς τι κάνατε γι’ αυτό;» τη ρωτούν. «Θα το λύσουμε εγώ κι εσείς τώρα εδώ;» απάντησε η κ. Σακελλαροπούλου. Η ίδια, σημείωσε πως έχει «μία προσέγγιση δημοκρατική» όταν ακούει φωνές και για τον λόγο αυτό θέλησε να συνομιλήσει μαζί τους. «Τη δημοκρατική σας προσέγγιση την είδαμε στον φράχτη που φωτογραφίζεστε και στην τυμβωθηρία που έχετε κάνει και εδώ και αλλού» της απάντησαν. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL