Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Κάρπαθος / Σάλος για την ταβέρνα που τηγάνιζε ζωντανά τα ψάρια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κάρπαθος / Σάλος για την ταβέρνα που τηγάνιζε ζωντανά τα ψάρια

Ψάρια Βαρβάκειος
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αλεύρωνε και τηγάνιζε ζωντανά τα ψάρια ταβέρνα στην Κάρπαθο, προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο για αυτό τον βάναυσο «τρόπο μαγειρέματος».

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media και απαθανατίζει την πράξη αυτή του άνδρα, δείχνει τον ίδιο να αλευρώνει ζωντανά τα ψάρια και ύστερα να τα πετάει στο τηγάνι και να τα κρατάει με τσιμπίδα, ενώ αυτά σπαρταράνε μέσα στο καυτό λάδι.

«Έτσι αλευρώνουμε εμείς εδώ στην Κάρπαθο τα φρέσκα ψάρια. Σπαρταριστά, της ώρας. Δεν αλευρώνεται απλά μόνο του, τηγανίζεται και μόνο του», λέει ο ίδιος.

Η «Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το Περιβάλλον, τα Ζώα και το Κυνήγι», έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο και σύμφωνα με το τοπικό μέσο Karpathiakanea.gr, έχει γίνει καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Καρπάθου και έχει σχηματιστεί δικογραφία, αφού πρόκειται για περιστατικό βασανιστικής θανάτωσης ζώου.

Παρά τις οξείες αντιδράσεις που έχουν αναδυθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και από επισκέπτες της ταβέρνας και ντόπιους, το μαγαζί δεν έχει τοποθετηθεί για την «τεχνική μαγειρέματος» που ακολουθεί.

Ωστόσο, έχει απενεργοποιήσει τις κριτικές στην σελίδα που διατηρεί στο Trip Advisor, ύστερα από το τσουνάμι καταγγελιών.

Ακολουθεί το επίμαχο σκληρό βίντεο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL