Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.3°C19.5°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.5°C18.3°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.0°C
1 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.5°C15.2°C
2 BF 72%
Ηλίας Κασιδιάρης / Αστείες δικαιολογίες της γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής για τα διαγγέλματα από τη φυλακή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ηλίας Κασιδιάρης / Αστείες δικαιολογίες της γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής για τα διαγγέλματα από τη φυλακή

Κασιδιάρης
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Αγωνιώδεις προσπάθειες να πείσει ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν έχει απευθύνει διαγγέλματα μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με κινητό, βγάζοντας από το κάδρο τυχόν ευθύνες της, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής υποστήριξε σε ανακοίνωσή της ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης «δεν έχει κινητό στην κατοχή του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιο συγκεκριμένα η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής απαντώντας στα δημοσιεύματα για διαδικτυακές αναρτήσεις κηρυγμάτων μίσους του καταδικασμένου Ηλία Καιδιάρη αναφέρει πως «δεν έχει κινητό τηλέφωνο στην κατοχή του».

Σύμφωνα με τη ΓΓΑΕ, σε τακτικούς ελέγχους και έρευνες που διενεργούνται στο σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο κρατείται ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν έχει βρεθεί στην κατοχή του ποτέ συσκευή κινητού τηλεφώνου ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή και η τηλεφωνική του επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω του κοινόχρηστου καρτοτηλεφώνου.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι για την αξιολόγηση και εξέταση όσων αναφέρονται έχει συγκληθεί, κατόπιν σχετικών εντολών της, το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο του καταστήματος, το οποίο θα συνεδριάσει στις 20 Απρίλιου. Συνεδρίαση που δεν θα γίνει για πρώτη φορά, καθώς το πειθαρχικό Συμβούλιο του Καταστήματος έχει συνέλθει και στο παρελθόν για το ίδιο θέμα.

Συμφώνα με το άρθρου 53 του Σωφρονιστικού Κώδικα, ο εν λόγω κρατούμενος όπως και οι υπόλοιποι κρατούμενοι, έχει το δικαίωμα να επικοινωνεί μόνο με τα πρόσωπα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης, δηλαδή συγγενείς μέχρι τετάρτου βαθμού και με τους δικηγόρους τους οποίους έχει δηλώσει ως νομικούς εκπροσώπους και προβλέπεται να έχει τηλεφωνικές συνομιλίες μαζί τους.

Τα αρμόδια όργανα του σωφρονιστικού καταστήματος επιλαμβάνονται αδιαλείπτως του αναγκαίου ελέγχου για την τήρηση των όρων τηλεφωνικής επικοινωνίας του, χωρίς να έχει μέχρι σήμερα διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράλειψη ή παραβίασή τους.

«Τα σχετικά δημοσιεύματα, λοιπόν, στερούνται ακρίβειας και βασιμότητας» δηλώνει η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, που, σε κάθε περίπτωση, «μεριμνά για την απαρέγκλιτη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων και προβλεπόμενων διαδικασιών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL