Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Μετρό Πειραιά / Παρέμβαση Ντογιάκου μετά τις αποκαλύψεις για το έργο-φιάσκο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετρό Πειραιά / Παρέμβαση Ντογιάκου μετά τις αποκαλύψεις για το έργο-φιάσκο

Η στάση Δημοτικό Θέατρο του Μετρό στον Πειραιά
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Προκαταρκτική εξέταση, μετά τις αποκαλύψεις για τις εκατοντάδες βλάβες και αστοχίες στο μετρό Πειραιά, διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Ειδικότερα ο Ντογιάκος παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά παντός υπευθύνου για το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συντήρηση του έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα των DataJournalists έφερε στο φως το «φιάσκο» με το νέο τμήμα του δικτύου μετρό. Στα υπηρεσιακά έγγραφα που παρατίθενται, καταγράφονται 391 περιπτώσεις βλαβών και αστοχιών, καθώς και η εισροή θαλασσινών υδάτων μέσα στο έργο που παραδόθηκε πλήρως σε χρήση πριν μερικούς μήνες, στο τμήμα που συνδέει τον σταθμό του Πειραιά με τον τερματικό σταθμό στο Δημοτικό Θέατρο.

Πρόκειται για την επέκταση της γραμμής 3 για την οποία στα εγκαίνια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έκαναν λόγο για «κατασκευαστικό επίτευγμα», τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το πρόβλημα είναι εκτενέστερο, καθώς έντονες οξειδώσεις και διαβρώσεις στις τροχιές, καψίματα στην ηλεκτροφόρο τροχιά, λασκαρισμένοι σύνδεσμοι και άλλες αστοχίες εμφανίζονται και στα υπόλοιπα τμήματα προς τους σταθμούς Μανιάτικα, Νίκαια, Κορυδαλλό, Αγία Βαρβάρα και Αγία Μαρίνα. 

Τα υπηρεσιακά έγγραφα καταγράφουν επίσης ένα μακρύ κατάλογο από άλλες βλάβες, ανάμεσά στις οποίες συμπεριλαμβάνονται  αισθητήρες που δεν λειτουργούν, πόρτες ασφαλείας που προκαλούν ψευδείς συναγερμούς και αστοχίες στα επικοινωνιακά δίκτυα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL