Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C24.6°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.9°C
3 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.0°C23.3°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C24.1°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
25.9°C25.9°C
3 BF 31%
Νέα κτηνωδία στην Ηλεία / Σκότωσαν 6 σκυλιά και 8 γάτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα κτηνωδία στην Ηλεία / Σκότωσαν 6 σκυλιά και 8 γάτες

Σκυλί
Eurokinnisi

Μια νέα κτηνωδία αποκαλύπτεται στην Ηλεία με τις φόλες να σκοτώνουν γάτες και σκύλους της περιοχής. Γάτες και σκυλιά νεκρά, το ένα δίπλα στο άλλο.

Φιλόζωοι και κάτοικοι της περιοχής εμφανίζονται οργισμένοι. Κανείς για την ώρα δεν γνωρίζει ποιοι κρύβονται πίσω από τη νέα κτηνωδία. Ποιος ή ποιοι ήταν εκείνοι που οργάνωσαν το έγκλημα. Με την αστυνομία να ψάχνει στοιχεία όπως και ο δήμος Πηνειού.

Σύμφωνα με το patrisnews, το περιστατικό έγινε γνωστό αρχές της εβδομάδας όταν εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου του δήμου Πηνειού, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Δημήτρη Αθανασούλη, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια πρωτοφανή θηριωδία που προκάλεσε κάποιος ή κάποιοι στην περιοχή του Βαρθολομιού, θανατώνοντας με δηλητηριασμένη τροφή, δεκατέσσερα αδέσποτα ζώα.

Οι εθελοντές εμφανώς σοκαρισμένοι, δεν μπορούσαν να πιστέψουν την εικόνα που αντίκριζαν ενώ από τα δεκαέξι συνολικά ζώα που έφαγαν το δηλητήριο κατάφεραν να γλιτώσουν στο παρά πέντε μόνο δύο σκυλιά. Τραγικός απολογισμός έξι σκυλιά και οκτώ γάτες να πεθαίνουν στο δρόμο.

«Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε ως Δημοτική Αρχή τέτοιες φρικιαστικές συμπεριφορές και εγκληματικές ενέργειες, όπως επίσης και οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος μικρών αδέσποτων σκύλων στην περιοχή του Βαρθολομιού. Η φροντίδα αδέσποτων ζώων από τον Δήμο Πηνειού είναι δεδομένη. Να σταματήσει η ασυνείδητη εγκατάλειψη τετράποδων ζώων συντροφιάς στους δρόμους και πάνω από όλα η παράνομη και απάνθρωπη θανάτωσή τους.

Καμία κακοποίηση ή θανάτωση ζώου δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη», ανέφερε χαρακτηριστικά για το περιστατικό ο αντιδήμαρχος Οικονομικών – υπεύθυνος διαχείρισης των αδέσποτων του δήμου Πηνειού, Νίκος Γεωργόπουλος. Η πρωτοφανής θηριωδία εναντίων των ανυπεράσπιστων ζώων έχει προκαλέσει την οργή των κατοίκων, που ζητούν τον άμεσο εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία του υπευθύνου της εγκληματικής ενέργειας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL