Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Υπόθεση Chatpic / Απόφαση σταθμός - H πρώτη τιμωρία δράστη διαδικτυακού βιασμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπόθεση Chatpic / Απόφαση σταθμός - H πρώτη τιμωρία δράστη διαδικτυακού βιασμού

ΙΝΤΕΡΝΕΤ
freepik

Για πρώτη φορά τιμωρείται δράστης στην Ελλάδα στην υπόθεση της πλατφόρμας Chatpic στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την υπόθεση που αφορά τη Σοφία Α., η οποία, όπως αναφέρει το koutipandoras.gr, είχε ενημερωθεί από φίλη της ότι οι φωτογραφίες της υπάρχουν στη συγκεκριμένη πλατφόρμα που χρησιμοποιείται ευρέως από άτομα που δημοσιοποιούν γυμνές φωτογραφίες γυναικών, χωρίς, φυσικά, καμία συγκατάθεσή τους, στοχοποιώντας τις με αυτόν τον τρόπο.

Η μήνυση που εκδικάστηκε σήμερα είχε ασκηθεί κατά των διαχειριστών του Chatpic, αλλά και του συγκεκριμένου προσώπου που είχε αναρτήσει τις φωτογραφίες της Σοφίας Α., το οποίο μάλιστα σήμερα αποδέχτηκε ότι τις ανέβασε στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, με την πρόφαση ότι το έκανε μόνο και μόνο για να αποθηκεύσει κάπου τις συγκεκριμένες εικόνες, εκτός από το κινητό του.

Σε ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη αναφέρει ότι «ο κατηγορούμενος που είχε ανεβάσει γυμνές φωτογραφίες της Σ.Α. στο εν λόγω σάιτ, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών για παραβίαση των διατάξεων περί προσωπικών δεδομένων και για συκοφαντική δυσφήμιση».

«Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις» συνεχίζει, «οι δράστες κυκλοφορούν «περήφανοι» και «μάγκες», αποκαλούν τις παθούσες «πουτάνες» και απολαμβάνουν την προστατευτική αγκαλιά της κοινωνίας που τους έθρεψε!

Έ… είναι ώρα ο φόβος και η ντροπή, ν’ αλλάξουν στρατόπεδο!», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Αντωνίας Λεγάκη

«Δικάσαμε σήμερα την πρώτη υπόθεση της πλατφόρμας διαδικτυακού βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης CHATPIC στην Ελλάδα. Ο κατηγορούμενος που είχε ανεβάσει γυμνές φωτογραφίες της Σ.Α. στο εν λόγω site, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών για παραβίαση των διατάξεων περί προσωπικών δεδομένων και για συκοφαντική δυσφήμιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που τιμωρήθηκε δράστης αυτού του εγκλήματος και για την προσβολή της προσωπικότητας της κοπέλας, αφού μέχρι τώρα, δικάζονταν μόνο για τα προσωπικά δεδομένα. Σήμερα, το δικαστήριο δέχθηκε ότι η δημοσίευση ερωτικών φωτογραφιών της κοπέλας, χωρίς τη συναίνεσή της, αποτελεί προσβολή της προσωπικότητας της, την συκοφαντεί και πλήττει την υπόληψή της.

Δημοσιεύω αυτή την εξέλιξη, γιατί οι πλατφόρμες αυτές αποτελούν διεθνές έγκλημα που διαπράττεται συνεχώς, ταυτόχρονα και από πολλούς ανώνυμους χρήστες. Τα θύματα συνήθως δεν γνωρίζουν ότι οι φωτογραφίες τους βρίσκονται δημοσιευμένες και όταν το μαθαίνουν βρίσκονται ξαφνικά σε θέση κατηγορουμένης, καλούμενες πιεστικά να απαντούν στο «γιατί έστειλες»! Η διαπόμπευση, ειδικά σε επαρχιακές πόλεις είναι τεράστια, συχνά αναγκάζονται να αλλάξουν τόπο, φοβούνται και ντρέπονται να καταγγείλουν, ενώ μέχρι σήμερα γνωρίζουμε για δύο αυτοκτονίες (μπορεί φυσικά να είναι περισσότερες).

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι δράστες κυκλοφορούν «περήφανοι» και «μάγκες», αποκαλούν τις παθούσες «πουτάνες» και απολαμβάνουν την προστατευτική αγκαλιά της κοινωνίας που τους έθρεψε!

Έ… είναι ώρα ο φόβος και η ντροπή, ν’ αλλάξουν στρατόπεδο!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL