Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
ΕΣΡ / Πρόστιμο στον ΣΚΑΪ για δυσμενή διάκριση σε βάρος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΣΡ / Πρόστιμο στον ΣΚΑΪ για δυσμενή διάκριση σε βάρος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΚΑΪ LOGO

Μπορεί ο Κωνσταντίνος. Μπογδάνος να έχει αποχωρήσει από τον ΣΚΑΪ προ πολλού, το κανάλι όμως συνεχίζει να πληρώνει τον τοξικό του λόγο. Και λίγα δίνει, εδώ που τα λέμε. Αυτή τη φορά είχε επιτεθεί εναντίον της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επιδίκασε στον σταθμό κύρωση ύψους 15.000 ευρώ, αναγνωρίζοντας ότι παραβίασε τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία που «αφορά δυσμενείς διακρίσεις εις βάρος προσώπων στη βάση της πολιτικής ιδεολογίας τους».

Η επίμαχη εκπομπή του Κ. Μπογδάνου «ΣΚΑΪ στις 3» μεταδόθηκε στις 3.5.2017 και ελέγχθηκε ύστερα από καταγγελία του μέλους του ΕΣΡ καθηγητή Γιώργου Πλειού. Ο Κ. Μπογδάνος καταγράφηκε να λέει τα εξής: «Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει κι άλλο λόγο για να ενδιαφέρεται [για] τα καταστήματα, ούτως ώστε να γνωρίζει πότε μπορεί να κάνει τις ακτιβιστικές εναλλακτικές δράσεις: ληστείες, κλοπές, απαλλοτριώσεις. Για να ξέρει, βρε παιδί μου, αν θα πάνε την Κυριακή, θα 'ναι ανοιχτά, είναι κλειστά, να πάμε να...».

Ο ισχυρισμός της πλευράς του ΣΚΑΪ περί παρόδου χρόνου υπέρ το εύλογο μεταξύ της διάπραξης της παράβασης και της έκδοσης της διοικητικής πράξης από το ΕΣΡ (αρχή χρηστής διοίκησης και δικαιολογημένης/προστατευομένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου) κρίθηκε ως μη βάσιμος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL