Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
2 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.4°C25.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
26.1°C28.8°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Τάκης Θεοδωρικάκος / Είδε «φοβικό σύνδρομο» στη Νέα Σμύρνη, προανήγγειλε ξηλώματα στην ΕΛΑΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τάκης Θεοδωρικάκος / Είδε «φοβικό σύνδρομο» στη Νέα Σμύρνη, προανήγγειλε ξηλώματα στην ΕΛΑΣ

Θεοδωρικάκος
INTIME/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Σε έμμεση παραδοχή της ανικανότητας της ΕΛΑΣ να αστυνομεύσει αποτελεσματικά κεντρικότατα σημεία της Αθήνας σε ώρες που οι δημόσιοι χώροι είναι γεμάτοι κόσμο προχώρησε την Τετάρτη μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Ταυτόχρονα, προσπάθησε αφενός να αποστασιοποιηθεί λέγοντας ότι ο ίδιος «προσωπικά» ενίσχυσε το ΑΤ Νέας Σμύρνης, αφετέρου να κατηγορήσει τους πολίτες που αντέδρασαν στην αστυνομική βία το 2021, επειδή προκάλεσαν στους αστυνομικούς «φοβικό σύνδρομο»!

Αρχικά, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «στο θέμα της παρουσίας της αστυνομίας, έχω ζητήσει από την αστυνομία να ξεπεράσει κάθε είδους φοβικό σύνδρομο, να ενισχύσει την αποτελεσματική της παρουσία παντού» και υποστήριξε ότι αυτό το φοβικό σύνδρομο «υπήρξε, ύστερα από το γνωστό περιστατικό της Νέας Σμύρνης, είναι πραγματικότητα, θα πρέπει να ξεπεραστεί».

Παραδέχθηκε το έλλειμμα αστυνόμευσης στην Νέα Σμύρνη, λέγοντας ότι «το βράδυ της Κυριακής όφειλε να βρίσκεται εκεί η περιπολία της ΔΙΑΣ», προσθέτοντας μάλιστα ότι «έκανα συγκεκριμένο έλεγχο και έχω ζητήσει από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, για να αντιμετωπιστεί κάθε πρόβλημα έλλειψης τέτοιου είδους αστυνόμευσης στην περιοχή, να επιστρέψουν στην υπηρεσία της ΔΙΑΣ 150 αστυνομικοί που είναι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες».

Ο κ. Θεοδωρικάκος συνέχισε την μετάθεση ευθυνών, «προαναγγέλλοντας» αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛΑΣ. «Όλοι αξιολογούνται, οι πάντες. Σε ένα μήνα υπάρχουν οι "κρίσεις" στην ΕΛΑΣ και καθώς είναι πάρα πολύ κοντά, προτιμώ ότι χρειαστεί να γίνει, να γίνει στις "κρίσεις", συνολικά».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν στη Νέα Σμύρνη υπήρχε από την πολιτική ηγεσία συγκεκριμένη εντολή ενίσχυσης περιπολιών που αρνήθηκε να εκτελέσει η φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ, ο υπουργός είπε ότι «έχει υπάρξει ξεκάθαρη εντολή αύξησης των περιπολιών και έχει επιτευχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στη συγκεκριμένη περιοχή, για σοβαρό χρονικό διάστημα υπήρξε τέτοιου είδους φοβία. Για να την αντιμετωπίσουμε, προσωπικά παρενέβην και ενισχύθηκε το ΑΤ με 20 επιπλέον στελέχη. Επιμένω ότι θα αυξήσουμε κι άλλο την παρουσία της ΔΙΑΣ και στη συγκεκριμένη περιοχή και συνολικά το Λεκανοπέδιο με άλλους 150 αστυνομικούς».

Και ολοκλήρωσε την προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών υποστηρίζοντας ότι «στην Αττική υπάρχει το 70% του εγκλήματος, αλλά υπηρετεί μόλις το 30% της δύναμης της ΕΛΑΣ. Είναι από τις παθογένειες δεκαετιών», χωρίς να αναφέρει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της ΕΕ σε αστυνομικούς και πολύ πάνω από 50% σε σχέση με τον μέσο όρο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL