Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
1 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C21.6°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C22.0°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.4°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.9°C19.1°C
0 BF 59%
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Ψήφισε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Ψήφισε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς

Η Ολομέλεια της Βουλής
(INTIME NEWS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Θετική είναι η ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 600 ευρώ για το ένστολο προσωπικό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος.

Όπως διευκρίνισε σε δήλωσή της η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώτα Πούλου, αυτό αποδεικνύουν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων του κόμματος στην Ολομέλεια. «Μάλιστα, διεκδικήσαμε και την επέκτασή της σε άλλους εργαζόμενους (Υπ. Εθνικής Άμυνας, Υπ. Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Υπ. Υγείας κ.α.)» επισημαίνει.

Η Γιώτα Πούλου σημειώνει ότι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, εκ παραδρομής, αντιστράφηκε η ψήφος με την επόμενη Τροπολογία 1517/140 του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, την οποία καταψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η θετική ψήφος μας στην Τροπολογία 1516/139 έχει ήδη διευκρινιστεί στα Πρακτικά της Βουλής, έτσι όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό» καταλήγει.

Ολόκληρη η δήλωση διευκρίνισης ψήφου από την Γιώτα Πούλου

«Σχετικά με την Τροπολογία 1516/139, που μεταξύ άλλων, αφορά και στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 600 ευρώ στο ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, –που όπως δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, θα φορολογηθούν κατά τη δήλωση εισοδήματος 2022!– η ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι θετική, όπως αναλυτικά αναφερθήκαμε στις τοποθετήσεις μας χθες στην Ολομέλεια. Μάλιστα, διεκδικήσαμε και την επέκτασή της σε άλλους εργαζόμενους (Υπ. Εθνικής Άμυνας, Υπ. Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Υπ. Υγείας κ.α.). 

Στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, εκ παραδρομής, αντιστράφηκε η ψήφος μας με την επόμενη Τροπολογία 1517/140 του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, την οποία καταψηφίζουμε.

Η θετική ψήφος μας στην Τροπολογία 1516/139 έχει ήδη διευκρινιστεί στα Πρακτικά της Βουλής, έτσι όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό».

Σπέκουλα με fake news από ΝΔ και Θεοδωρικάκο

Σπέκουλα με fake news είχε σπεύσει να κάνει η Νέα Δημοκρατία και ο Τάκης Θεοδωρικάκος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ χθες καταψήφισε την τροπολογία για την οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ στο σύνολο του ένστολου προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Φαίνεται ότι οι γνωστές εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ένστολο προσωπικό δεν του επιτρέπει να συμφωνήσει στην οικονομική ενίσχυσή του κι ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί με τίποτα να ξεκολλήσει από τη λογική του “όχι σε όλα”»!» είχε υποστηρίξει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σήμερα Τρίτη (13/12) το πρωί. 

«Έχουν αλλεργία στην αστυνομία» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στο Mega ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Το επίδομα των 600 ευρώ που όπως έχει ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός θα χορηγηθεί τις επόμενες μέρες οριζόντια στους αστυνομικούς, τους ένστολους αστυνομικούς, και στους πυροσβέστες, ο ΣΥΡΙΖΑ το καταψήφισε. Την αναγκαία οικονομική στήριξη προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν περάσει τα τελευταία τρία χρόνια νυχθημερόν εργαζόμενοι για να στηρίξουν την κοινωνική συνοχή από την πανδημία και να κρατήσουν όρθια τα σύνορα της πατρίδας στον Έβρο από τις διαρκείς ασύμμετρες απειλές με τις οποίες τροφοδοτούν τα σύνορα οι γείτονες μας οι Τούρκοι με τους παράνομους μετανάστες. Ούτε αυτό δεν θέλησαν να ψηφίσουν. Δυστυχώς, έχουν αλλεργία απέναντι στην Ελληνική Αστυνομία και αυτό είναι πολύ λυπηρό. Το επίδομα αφορά το ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο εκτός από τους αστυνομικούς υπάγεται και το ένστολο προσωπικό που υπηρετεί στα κέντρα κράτησης και στις φυλακές, οι σωφρονιστικοί, το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής. Επαναλαμβάνω ότι, είναι μέσα στο επίδομα αυτό των 600 ευρώ, το οποίο είναι ακατάσχετο. Το ένστολο προσωπικό του συνόλου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» υποστήριξε. 


                             

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL