Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Κώστας Φραγκούλης / Πέθανε ο 16χρονος που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στο κεφάλι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κώστας Φραγκούλης / Πέθανε ο 16χρονος που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στο κεφάλι

16χρονος Ρομά Κώστας Φραγκούλης
(EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης, ο Ρομά που δέχθηκε με ευθεία βολή μια σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ γιατί έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει καύσιμα αξίας 20 ευρώ, πέθανε σήμερα Τρίτη (13/12) και ενώ από την περασμένη Δευτέρα έδινε άνιση μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι ο 16χρονος μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στις 5 Δεκεμβρίου, φέροντας τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή ινιακή χώρα. Και σήμερα 13 Δεκεμβρίου κατέληξε παρά τις προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Ο θάνατος του 16χρονου δίνει νέες τραγικότερες διαστάσεις στην υπόθεση αστυνομικής βίας και κατάχρησης εξουσίας καθώς αναμένεται να αλλάξει και η κακουργηματική δίωξη που αντιμετωπίζει ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ.

Μέχρι σήμερα αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και του παράνομου πυροβολισμού εξουδετέρωσης, ακινητοποίησης. Κατηγορία που αναμένεται να τροποποιηθεί σε ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο μετά τον θάνατο του ανήλικου Ρομά.

Ο 34χρονος κατηγορούμενος βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό καθώς υπήρξε διαφωνία για την προφυλάκισή ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή με τον πρώτο να εισηγείται στο Δικαστικό Συμβούλιο που θα έχει και την τελική κρίση, την προφυλάκιση του αστυνομικού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

To ιατρικό ανακοινωθέν του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου

"Ο ασθενής Φ.Κ. ετών 16 προσκομίσθηκε στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» στις 5/12/22 στις 2:02π.μ. με τη Μονάδα του ΕΚΑΒ με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή ινιακή χώρα, σε κωματώδη κατάσταση. Υποβλήθηκε σε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση. Οδηγήθηκε μετεγχειρητικά στη ΜΕΘ με μέγιστη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Σήμερα 13/12/22, παρά την προαναφερόμενη υποστήριξη και τις άοκνες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ, ο ασθενής απεβίωσε στις 10:10 π.μ. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του δεκαεξάχρονου"

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL