Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Ανοιχτή Πόλη / Εν ώρα λειτουργίας και κατόπιν εορτής οι εργασίες στο 20ο νηπιαγωγείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανοιχτή Πόλη / Εν ώρα λειτουργίας και κατόπιν εορτής οι εργασίες στο 20ο νηπιαγωγείο

20ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΘΟΡΕΣ
Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων 7ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηνών

Το πρόβλημα της υγρασίας στις αίθουσες που βρίσκονται κάτω από το προαύλιο του συστεγαζόμενου 107ου Δημοτικού είναι γνωστό στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου εδώ και πολλούς μήνες, επισημαίνει η Ανοιχτή Πόλη, και ο εργολάβος του δήμου Αθηναίων εμφανίστηκε για να κάνει τις απαραίτητες εργασίες μόλις μια ημέρα μετά το τραγικό δυστύχημα στις Σέρρες και μάλιστα εν ώρα λειτουργίας του νηπιαγωγείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ανοιχτή Πόλη επισημαίνει ότι αν και οι απαραίτητες εργασίες μόνωσης-στεγάνωσης είναι ενταγμένες στο έργο «Συντηρήσεις – βελτιώσεις κτηρίων και σχολείων του Δ.Α. και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες 2020-2022», αρχικού προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ, η συνολική απορρόφηση για το συγκεκριμένα έργο ήταν μηδέν (0) ευρώ.

«Ενώ έχουμε ήδη μπει στον Δεκέμβριο του 2022, η προβλεπόμενη απορρόφηση μέχρι το τέλος του έτους ανέρχεται στα 3,5 εκατομμύρια, μόλις στο 16% του αναθεωρημένου (προς τα κάτω) προϋπολογισμού ενός έργου που θα έπρεπε ήδη να ολοκληρώνεται, αλλά αντ’ αυτού προβλέπει το 60% της απορρόφησης το… 2024!», σημειώνει η δημοτική παράταξη.

Η Ανοιχτή Πόλη υπογραμμίζει ακόμα ότι είναι δεκάδες τα σχολικά κτήρια του Δήμου Αθηναίων που έχουν σοβαρά και επιδεινούμενα προβλήματα, υποβαθμίζοντας την εικόνα της δημόσιας παιδείας και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. «Καλούμε τη δημοτική αρχή να σταματήσει τον εμπαιγμό της σχολικής κοινότητας και να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των αναγκαίων εργασιών. Ας κάνει μια φορά και μια αναθεώρηση του Τεχνικού Προγράμματος με ουσιαστικό αντίκτυπο στην πόλη και την κοινωνία της Αθήνας», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL