Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.8°C17.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
10.3°C14.5°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.1°C11.3°C
1 BF 66%
Έβρος / Εντοπίστηκαν σε ελληνικό έδαφος οι πρόσφυγες - Μία έγκυος ανάμεσα τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έβρος / Εντοπίστηκαν σε ελληνικό έδαφος οι πρόσφυγες - Μία έγκυος ανάμεσα τους

ποταμός Έβρος μετανάστες πρσόφυγες βάρκα
INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Μετά από ημέρες αγωνίας και έντονες πιέσεις που άσκησαν εγχώριες και διεθνείς οργανώσεις, οι ελληνικές αρχές εντόπισαν τελικά τους πρόσφυγες στον Έβρο.

Ο εντοπισμός των προσφύγων από τις ελληνικές αρχές ήρθε αφού προηγήθηκαν ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ που ισχυριζόταν ότι δεν μπορούσε να τους εντοπίσει και συγχρόνως διέψευδε ότι βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος.

«Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών. Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ.

Οι ισχυρισμοί της ΕΛ.ΑΣ. ,ωστόσο, έρχονται σε αντίθεση με  πληροφορίες διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων και ξένων ΜΜΕ. 

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες οι πρόσφυγες βρίσκονταν στην νησίδα ανατολικά του χωριού Κισσάρι.

Οι πληροφορίες αυτές επαληθεύονται από το γεωγραφικό στίγμα που έχουν στείλει μέσω του live location του WhatsApp αλλά και από μεταδιδομένα φωτογραφιών που έχουν στείλει και δείχνουν τη χρονική στιγμή και το γεωγραφικό στίγμα όπου τραβήχτηκαν.

Νωρίτερα σε ανάρτηση του στο twitter ο δημοσιογράφος του Spiegel, Γιώργος Χρηστίδης, ανέφερε «η ομάδα των 39 Σύρων στη νησίδα βρίσκεται πλέον 100% σε ελληνικό έδαφος. Πέρασαν σήμερα στην ελληνική όχθη του ποταμού. Τώρα βρίσκονται σε αυτήν την τοποθεσία σύμφωνα με τα μεταδιδομένα από τις φωτογραφίες τους. Γνώριζαν όλα τα fake news που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα και μοιράστηκαν περισσότερα βίντεο και φωτογραφίες χθες το βράδυ και σήμερα.

Η έγκυος λέει: "Είμαι έγκυος στον 8ο μήνα και χρειάζομαι γιατρό γιατί αιμορραγώ".

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL