Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
2 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.4°C25.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
26.1°C28.8°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Ζάκυνθος / Νέα γυναικοκτονία – Συνελήφθη ο 51χρονος που μαχαίρωσε και σκότωσε τη 40χρονη σύζυγό του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζάκυνθος / Νέα γυναικοκτονία – Συνελήφθη ο 51χρονος που μαχαίρωσε και σκότωσε τη 40χρονη σύζυγό του

Γυναίκα υψώνει το χέρι της
(PIXABAY.COM)

Άλλη μια γυναικοκτονία συγκλονίζει αυτή τη φορά την Ζάκυνθο. Ένας 51χρονος χθες μετά τα μεσάνυχτα μαχαίρωσε την 40χρονη σύζυγό του, η οποία και εξέπνευσε στο νοσοκομείο του νησιού.

Ο δράστης, που αναζητείτο από την αστυνομία, συνελήφθη τελικά λίγο μετά τις 10 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από καβγά, ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του, ενώ κατόπιν της κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι στον θώρακα και στον λαιμό.

Σημειώνεται ότι όπως έγινε γνωστό, ο γυναικοκτόνος είχε συλληφθεί ξανά τον Ιούνιο ύστερα από καταγγελία που είχε κάνει σε βάρος του το θύμα για ενδοοικογενειακή βία. Ωστόσο, τότε είχε αφεθεί ελεύθερος με εισαγγελική εντολή να μην την πλησιάζει στα 100 μέτρα.

Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά, τα δύο ανήλικα, με το ενήλικο αγόρι να βρίσκεται εκτός Ζακύνθου.

Α. Ξανθός: «Γυναικοκτονία: Δεν είναι μόνο βαρβαρότητα, είναι και ήττα»

«Κάθε νέα γυναικοκτονία, εκτός από τραγωδία της "διπλανής πόρτας" είναι και ήττα για την κοινωνία, για τις αξίες και τη συνοχή της, για τα κυρίαρχα πρότυπα στην οικογένεια και στις σχέσεις. Είναι μια ήττα για το σύγχρονο κοινωνικό κράτος, για τους θεσμούς προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, για την κουλτούρα της ισότητας των φύλων και του σεβασμού του θεμελιώδους δικαιώματος στη ζωή». Αυτό τονίζει ο Ανδρέας Ξανθός σε δήλωσή του για τις νέες γυναικοκτονίες σε Ρέθυμνο και Ζάκυνθο.

«Οι συνεχείς όμως ήττες επιβάλλουν αναπροσαρμογή στρατηγικής, απαιτούν μηχανισμούς έγκαιρης ανίχνευσης και πρόληψης τέτοιων κοινωνικών παθογενειών και ενίσχυση της "συλλογικής ανοσίας" απέναντι σε μια βαρβαρότητα με την οποία δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε. Διεπιστημονική προσέγγιση, συμβουλευτικοί σταθμοί, ξενώνες κακοποιημένων γυναικών, πρωτοβουλίες κατά της έμφυλης βίας, κινήματα διαμαρτυρίας, κοινωνική αλληλεγγύη, "αλλαγή παραδείγματος" στην εκπαίδευση και ανατροφή των νέων ανθρώπων: Αυτά είναι τα κοινωνικά μας "αντισώματα". Ας τα ενισχύσουμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα» υπογραμμίζει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL