Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.9°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.6°C17.5°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.0°C17.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.9°C12.9°C
1 BF 69%
Φωτιά στην Πεντέλη / Οι μηχανικοί διαψεύδουν Μητσοτάκη - Ακατάλληλα τα περισσότερα κτήρια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτιά στην Πεντέλη / Οι μηχανικοί διαψεύδουν Μητσοτάκη - Ακατάλληλα τα περισσότερα κτήρια

φωτιά σπίτι Πεντέλη
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να κρύψει τα λάθη και την ανοργανωσιά της στη διαχείριση της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Βοριεοανατολική Αττική, με επικοινωνιακά παιχνίδια, το παραμύθι δεν βγαίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν βγαίνει, καθώς τα πραγματικά στοιχεία από τις αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, καταρρίπτουν την εικόνα της καλής διαχείρισης που προσπαθεί από χθες να φιλοτεχνήσει η κυβέρνηση αυτοθαυμαζόμενη. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβγαλε πόρισμα, λέγοντας ότι οι ζημιές είναι περιορισμένες.

Ωστόσο, μία ημέρα μετά την πυρκαγιά στην Πεντέλη, διενεργήθηκαν αυτοψίες σε 155 κτήρια. Από αυτά, τα 110 κρίθηκαν ακατάλληλα ή προσωρινά ακατάλληλα.

Ωστόσο το σημαντικότερο στοιχείο είναι οι αυτοψίες που αφορούσαν σε σπίτια καθώς οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα για το που θα μείνουν. Από τις 121 κατοικίες, οι 84 κρίθηκαν είτε προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (45), άρα χρειάζεται να επισκευαστούν, είτε επικίνδυνες για χρήση (39).

Επιπλέον από τους πέντε επαγγελματικούς χώρους που ελέγχθηκαν, ένας είναι κατάλληλος για χρήση, ένας είναι προσωρινά ακατάλληλος (χρήζει επισκευής) και 3 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

Ακόμη από τις 24 αποθήκες που ελέγχθηκαν μόλις 3 κρίθηκαν κατάλληλες. Εννέα χαρακτηρίζονται προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 12 επικίνδυνες για χρήση και θα επανελεγχθούν.

Τέλος, από τις πέντε εκκλησίες που ελέγχθηκαν οι 4 κρίθηκαν κατάλληλες για χρήση και μία προσωρινά ακατάλληλη, καθώς χρειάζεται επισκευές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αύριο θα συνεχίσουν οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές της Αττικής με στόχο να ολοκληρωθεί η καταγραφή το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL