Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Γιάννης Βούρος / Πήρε πίσω το δωράκι προς την ΑΕΚ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιάννης Βούρος / Πήρε πίσω το δωράκι προς την ΑΕΚ

ΑΕΚ

Να αποσύρει την εισήγησή του για μηδενικά δημοτικά τέλη καθαριότητας έως την 31η Δεκεμβρίου 2023 (!) στο γήπεδο της ΑΕΚ αναγκάστηκε ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος υπό το βάρος της κατακραυγής από την αντιπολίτευση. Ο ίδιος φαίνεται πως έσπευσε να ευνοήσει την ιδιοκτησία της ΑΕΚ με σχετική εισήγησή του στην Οικονομική Επιτροπή, καθότι το 2023 είναι εκλογική χρονιά, αλλά επειδή το ζήτημα είναι υψηλής σημασίας για τα οικονομικά του δήμου, προσέκρουσε στην αντιπολίτευση και στους καταστηματάρχες, που κάνουν λόγο για διαφορετική μεταχείριση.

Ενδιαφέρον παρουσίασε ο τακτικισμός Βούρου για το γεγονός ότι έσπευσε να εισηγηθεί την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας του γηπέδου της ΑΕΚ για το 2023, ενώ ακόμη δεν έχει εκδοθεί η εγκύκλιος για τη σύνταξη προϋπολογισμών των δήμων για το ερχόμενο έτος. Κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ακόμη και ο Κ. Τομπούλογλου, που εμφανίζεται ως φίλα προσκείμενος στην ΑΕΚ, σε παρέμβασή του από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ζήτησε από τον Γ. Βούρο εξηγήσεις για το γεγονός ότι στην εισήγησή του δεν περιλαμβάνονται τα τέλη διαφήμισης εντός και εκτός γηπεδικού χώρου, που θα συνιστούν σημαντικό έσοδο

Από την πλευρά του, ο Γ. Βούρος ισχυρίστηκε ότι δεν πρέπει να επιβληθούν δημοτικά τέλη για το υπόλοιπο του 2022 και για το 2023 στο γήπεδο γιατί δεν είναι γνωστό πόσοι είναι οι χώροι με εμπορική χρήση. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι δεν είναι γνωστό πότε θα αρχίσει η λειτουργία του, καθότι η ΑΕΚ δεν έχει αποστείλει σχετικό ερώτημα προς τον δήμο. Με αυτόν τον τρόπο απέφυγε να συμπεριλάβει και τα έσοδα από τέλη διαφήμισης από αθλητικές εγκαταστάσεις που εισπράττουν οι δήμοι οι οποίοι έχουν γήπεδο στο έδαφός τους.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Άρης Βασιλόπουλος αντέτεινε ότι είναι γνωστά τα τετραγωνικά των χώρων του γηπέδου από τις εγκεκριμένες μελέτες, βάσει των οποίων θα τεθούν δημοτικά τέλη καθαριότητας. Σε αυτό το πνεύμα κινήθηκε και η υπόλοιπη αντιπολίτευση, αναγκάζοντας τον Γ. Βούρο να αποσύρει την εισήγησή του, δεσμευόμενος να φέρει το θέμα των χρεώσεων για το γήπεδο της ΑΕΚ μαζί με τον προϋπολογισμό του 2023.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL