Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.4°C19.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.4°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.2°C
4 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C17.4°C
0 BF 72%
Αττικό Ζωολογικό Πάρκο / Οργή στα social media για τη θανάτωση του χιμπατζή - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο / Οργή στα social media για τη θανάτωση του χιμπατζή - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα

ΧΙΜΠΑΤΖΗΣ
pixabay

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έχει καλέσει σήμερα Κυριακή στις 17:00 το απόγευμα η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με αφορμή τη θανάτωση του χιμπατζή χθες, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεις.

Το ζώο που θανατώθηκε, ήταν το μεγαλύτερο από τους χιμπατζήδες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, 27 ετών και περίπου 1.80 σε ύψος

Όπως ενημέρωσε το Πάρκο, μετά από επεισόδιο μεταξύ των χιμπατζήδων, ο μεγαλύτερος κατάφερε να περάσει τον ηλεκτροφόρο φράκτη και την τάφρο περιμετρικά του κλουβιού του, βγαίνοντας στον περιβάλλοντα χώρο. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο του Πάρκου για ανάλογες περιπτώσεις. 

«Ενημερώθηκε η αστυνομία, απομονώθηκαν οι επισκέπτες και ο χιμπατζής, με τις συντονισμένες κινήσεις του προσωπικού ασφαλείας παρουσία των κτηνιάτρων, οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο ασφαλείας του Πάρκου, όπου και κρίθηκε απαραίτητη η εξουδετέρωση του 20 λεπτά αργότερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Αττικό Πάρκο. 

Εντονες αντιδράσεις στα social media 

Οι εξηγήσεις του κοινού περί ασφάλειας του κοινού δεν κατευνάζουν την οργή που επικρατεί στα social media τόσο για την απόφαση θανάτωσης του ζώου και όχι νάρκωσής του, όσο εν γένει για τη λειτουργία τέτοιων χώρων εγκλεισμού και βασανισμού πλασμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL