Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.5°C17.6°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
12 °C
10.8°C13.7°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.9°C15.5°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C17.5°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.0°C
0 BF 81%
Πανεπιστημιακή αστυνομία / Πρεμιέρα την Παρασκευή -Στις πύλες θα περιμένουν τους αστυνομικούς φοιτητές και καθηγητές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανεπιστημιακή αστυνομία / Πρεμιέρα την Παρασκευή -Στις πύλες θα περιμένουν τους αστυνομικούς φοιτητές και καθηγητές

φοιτητές πανεπιστημιακή αστυνομία
(EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ)

Σε αναβρασμό βρίσκεται η ακαδημαϊκή κοινότητα, που είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει την υλοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης για την πανεπιστημιακή αστυνομία. 

Ενόψει της επίσημης εγκατάστασης των ΟΠΠΙ (Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, όπως εύσχημα έχουν ονομαστεί) την Παρασκευή 10 Ιουνίου στα πρώτα ιδρύματα, οι φοιτητές έχοντας στο πλευρό τους τους καθηγητές τους διοργανώνουν συλλαλητήρια αύριο Πέμπτη το απόγευμα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας. Την Παρασκευή δε, οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας θα περιμένουν τους πανεπιστημιακούς αστυνομικούς από τις 6 το πρωί στις πύλες της Πανεπιστημιούπολης  και της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, καθώς και της ΑΣΟΕΕ.

«Για όλες και όλους εμάς αρχίζει η μεγάλη μάχη για την αξιοπρέπεια, στις πύλες της Πολυτεχνειούπολης και της Πανεπιστημιούπολης στην Αθήνα. Θα είμαστε εκεί δίπλα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες μας. Από την Παρασκευή 10 Ιουνίου τα ξημερώματα. Κυρία Κεραμέως σας περιμένουμε!» τονίζει ο Νίκος Μπελαβίλας, καθηγητής στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για όλους» σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Θα είμαστε εκεί, μαζί με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας» υπογραμμίζουν πανεπιστημιακοί καθηγητές από τη σελίδα της πρωτοβουλίας «Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια», που έχει συγκεντρώσει πάνω από 1.000 υπογραφές.

Την ίδια ώρα, γενικές συνελεύσεις διοργανώνονται σήμερα σε πανεπιστημιακά τμήματα όλης της χώρας από τους φοιτητικούς συλλόγους, ενώ αύριο Πέμπτη το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συντονιστικό στη Νομική της Αθήνας.

Στο ΑΠΘ, που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρόβας καταστολής της κυβέρνησης με το «Σχέδιο "Βιβλιοθήκη"», φοιτητικοί σύλλογοι προχωρούν σε καταλήψεις, ενώ προγραμματίζουν γενικές συνελεύσεις. Σύμφωνα με το foititikanea.gr, κατάληψη αποφάσισαν ήδη οι φοιτητές Ψυχολογίας, Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων, Μαθηματικού του ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται ότι οι 360 νεοπροσληφθέντες αστυνομικοί που θα περιπολούν στα ελληνικά ΑΕΙ έλαβαν την περασμένη εβδομάδα τα φύλλα πορείας από τη ΓΑΔΑ. Οι 260 θα ανήκουν σε αστυνομικά τμήματα που βρίσκονται γύρω από την Πανεπιστημιούπολη στην Αθήνα και οι υπόλοιποι 100 στα ΑΤ της Θεσσαλονίκης και γύρω από το ΑΠΘ.

Σημειώνεται τέλος ότι τα μέλη των ΟΠΠΙ, όπως ανέφερε στη Βουλή ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα ξεκινήσουν με περιπολίες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου «υπάρχει σοβαρή ανάγκη», και στη συνέχεια στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου και στην Πολυτεχνειούπολη. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη «είναι εκπαιδευμένοι στα όπλα. Γνωρίζουν να τα χρησιμοποιούν. Έχουν πλήρη εκπαίδευση και κατάρτιση και συνεπώς, όταν θα ασκούν καθήκοντα, που είναι εκτός του πανεπιστημιακού χώρου, στα πλαίσια της αστυνομικής τους ιδιότητας, προφανώς θα φέρουν το όπλο του αστυνομικού. Έχουν αυτή τη δυνατότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL