Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
ΔΕΗ / Επανασύνδεσε το ρεύμα στο ηλικιωμένο ζευγάρι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΕΗ / Επανασύνδεσε το ρεύμα στο ηλικιωμένο ζευγάρι

Λάμπα και λογαριασμός της ΔΕΗ
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΗΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Η σοβαρή περιπέτεια του ηλικιωμένου ζευγαριού, 93 και 87 ετών, από τον Νέο Κόσμο που αιφνιδίως την 1η Ιουνίου, διαπίστωσε ότι η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα, είχε αίσια κατάληξη μετά την ανάδειξη του θέματος από το avgi.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΔΕΗ προχώρησε στην επανασύνδεση και όπως πληροφορηθήκαμε χωρίς διακανονισμό.

Η περιπέτεια του ηλικιωμένου ζευγαριού που προσπαθεί να επιβιώσει με μια σύνταξη 500 ευρώ, ανέδειξε, όμως, με τον πιο απτό τρόπο τη σημασία της αλληλεγγύης. Τη μεγάλη δύναμη που αποκτάμε όταν δεν γυρίζουμε την πλάτη στον διπλανό μας.

Γιατί η τραγική ιστορία που βίωνε το ζευγάρι των ηλικιωμένων έγινε γνωστή στο avgi.gr από τους ανθρώπους της διπλανής τους πόρτας. Από τους συγκάτοικους στην πολυκατοικία που αποφάσισαν να βοηθήσουν το ηλικιωμένο ζευγάρι να βρει το δίκιο του.

Επικοινώνησαν με τη ΔΕΗ, έστειλαν mail περιγράφοντας την αδικία και τη σκληρότητα της απόφασης για τη διακοπή του ρεύματος και «χτύπησαν» την πόρτα του avgi.gr όταν έπεσαν σε τοίχο αν και η διακοπή έγινε μια ημέρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου που έβαλε «πάγο» στις διακοπές λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Και είναι αυτό το ενδιαφέρον για τον διπλανό μας η μοναδική απάντηση στους δύσκολους και άδικους καιρούς που βιώνουν εκατομμύρια συμπολίτες μας που προσπαθούν να επιβιώσουν υπό τη δαμόκλεια σπάθη της ακρίβειας και της αναλγησίας.

Το avgi.gr ευχαριστεί όσους - και ήταν πολλοί - προσφέρθηκαν να εισφέρουν από το υστέρημά τους για να βοηθήσουν το ηλικιωμένο ζευγάρι. Ο λόγος που δεν έγινε αυτό ήταν γιατί ο 93χρονος και η 87χρονη σύζυγός του δεν ήθελαν κάτι τέτοιο. Ήθελαν να αποκατασταθεί η αδικία και να πληρώνουν όσο μπορούν με την πενιχρή τους σύνταξη.

Άλλωστε, όταν στις 30 Μαΐου πήραν τα 500 ευρώ της σύνταξης έσπευσαν να πληρώσουν 150 ευρώ για το ρεύμα τους. Σε ένα λογαριασμό με ρήτρα αναπροσαρμογή 216, 35 ευρώ και αντίτιμο ρεύματος γύρω στα 120 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL