Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Γιάννης Τρουπής / Επιβράβευση αρίστου μετά τη διαγραφή του από την ΕΣΗΕΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιάννης Τρουπής / Επιβράβευση αρίστου μετά τη διαγραφή του από την ΕΣΗΕΑ

ΤΡΟΥΠΗΣ

Μπορούν στελέχη που κατηγορούνται για παραπληροφόρηση να στελεχώνουν τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό τομέα και να έχουν την ευθύνη της ενημέρωσης των πολιτών;

Μπορούν να εκπροσωπούν την ΕΡΤ και την Ελλάδα σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς και οργανισμούς έχοντας απαξιωθεί δημοσιογραφικά ύστερα από την ποινή διαγραφής για εξαπάτηση των πολιτών;

Θα διατηρηθούν τα στελέχη αυτά στις θέσεις τους μετά τις πρωτοφανείς ποινές διαγραφής από την ΕΣΗΕΑ που τους επιβλήθηκαν;

Πριν καλά-καλά καταθέσουν την ερώτησή τους οι 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με πρωτοβουλία της αναπληρώτριας τομεάρχη Ενημέρωσης Αναστασίας Γκαρά και του τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης Μάριου Κάτση, σχετικά με τις διαγραφές από την ΕΣΗΕΑ του προέδρου της ΕΡΤ και των στελεχών τού τομέα Ενημέρωσης για διαστρέβλωση, απόκρυψη και αλλοίωση ή πλαστογράφηση πραγματικών περιστατικών, η ΕΡΤ έδρασε πιο γρήγορα κι από τη σκιά της: ανανέωσε τη θητεία του Γιάννη Τρουπή, του ενός από τους τέσσερις του Τομέα Ενημέρωσης που βρέθηκαν να παραβιάζουν τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, με υπογραφή μάλιστα ενός άλλου από τους τέσσερις διαγραφέντες, του Φώτη Καφαράκη.

Με απόφαση του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης Φώτη Καφαράκη, ο οποίος διαγράφηκε από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για 6 μήνες λόγω της υπόθεσης του ανταποκριτή «μαϊμού» από τη Μόσχα, ανανεώνεται η θητεία του δημοσιογράφου Γιάννη Τρουπή, διευθυντή Ειδήσεων και Ενημερωτικών Εκπομπών, ο οποίος διαγράφηκε επίσης από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για 6 μήνες για την ίδια υπόθεση.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρονται στη χωρίς προηγούμενο μαζική διαγραφή ολόκληρης της διοικητικής πυραμίδας του Τομέα Ενημέρωσης καθώς και του δημοσιογράφου-προέδρου της ΕΡΤ Κ. Ζούλα από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για κατάφορη παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Υποστηρίζουν δε πως οι πράξεις του Κ. Ζούλα και του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης και του διευθυντή Ειδήσεων Φ. Καφαράκη και Γ. Τρουπή αποτελούν θλιβερό ακολούθημα των πρακτικών της κυβέρνησης, η οποία έχει μετατρέψει τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα σε κομματικό «μαγαζί» και είναι υπόλογοι για το σοβαρότατο πλήγμα στην αξιοπιστία και την εγκυρότητα της ΕΡΤ.

Υπενθυμίζουν μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είχε αντιδράσει εγκαίρως, και με επίκαιρη ερώτηση της Αναστασίας Γκαρά είχε καταγγείλει το πρωτοφανές φιάσκο κάνοντας λόγο για ρεζίλεμα της ΕΡΤ και της δημοσιογραφίας εν γένει, ζητώντας τις παραιτήσεις των υπευθύνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL