Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Πανεπιστημιακή αστυνομία / Προκλητικός Μπαλάσκας - Καταστολή για σπρέι και αφίσες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανεπιστημιακή αστυνομία / Προκλητικός Μπαλάσκας - Καταστολή για σπρέι και αφίσες

Μπαλάσκας
facebook/balaskas.stavros

Τις αρμοδιότητες της πανεπιστημιακής αστυνομίας εξειδίκευσε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας σκορπίζοντας το φόβο για τις μέρες που θα ξημερώσουν στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας.

Η διαφύλαξη των πανεπιστημίων στη χώρα μέχρι πρότινος στην Ελλάδα ήταν αρμοδιότητα των ίδιων των πανεπιστημιακών αρχών. Όμως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη με επιμονή από την πρώτη μέρα της εκλογής της και πιστή στο δόγμα νόμος και τάξη, κατάφερε να θεσμοθετήσει την «πανεπιστημιακή αστυνομία», ικανοποιώντας τον παρωχημένο συντηρητισμό του ακροατηρίου της.

Παρά τις αντιδράσεις διανοουμένων, διδασκόντων, φοιτητών και πολιτικών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη διατυμπανίζει τη δημιουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Μιλώντας στο kontra channel, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας, τοποθετήθηκε για τη δράση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, προ οικονομώντας ουσιαστικά το χάος που πρόκειται να δημιουργηθεί στις σχολές.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Μπαλάσκα η πανεπιστημιακή αστυνομία θα παρεμβαίνει και θα προχωράει σε καταστολή ακόμα και όταν θα γίνεται χρήση σπρέι ή αφισοκόλληση.

Όπως δήλωσε ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ «σε οτιδήποτε το οποίο θίγει τον ποινικό κώδικα και την ποινική δικονομία, η αστυνομία έχει άμεση αρμοδιότητα να παρέμβει και να επέμβει».

Συνέχισε μάλιστα ισχυριζόμενος πως «η ουσία είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση της -πανεπιστημιακής αστυνομίας – η ταμπακιέρα είναι η διαφύλαξη του χώρου των πανεπιστημίων. Είναι τα σπρέι, οι αφίσες, οι καταστροφές, ξηλώματα των πορτών».

Το επόμενο βήμα που μένει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι να δημιουργήσει και πανεπιστημιακές φυλακές για τους παραβατικούς αφισοκολλητές και σπρέι φέροντες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL