Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.6°C14.9°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.0°C19.4°C
4 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 100%
Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Νέες απολύσεις στο ΕΣΥ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Νέες απολύσεις στο ΕΣΥ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη απολύει συμβασιούχους του ΕΣΥ. Μάλιστα, για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο, κάτι που δεν τόλμησε καμία άλλη κυβέρνηση από το 2013 και έπειτα!

Συγκεκριμένα, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Γ4βΓ.Π.οικ.21912 - ΦΕΚ 1995 Β 20/4/2022, στο άρθρο 2, αναφέρεται ότι η παράταση έως 31/12/2022 των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού, για το προσωπικό που έχει αντικαταστήσει υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή καθηκόντων λόγω μη εμβολιασμού, διακόπτεται όταν ο υπό αναστολήν υπάλληλος επιστρέψει στα καθήκοντά του. Με βάση τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, θα φύγουν από το σύστημα εκατοντάδες εργαζόμενοι.

Το παραπάνω έρχεται σε συνέχεια της μη ανανέωσης συμβάσεων επικουρικού προσωπικού λόγω μη εμβολιασμού, προσωπικού το οποίο -σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ- θα μπορούσε να εργαστεί κανονικά με 2 rapid tests την εβδομάδα.

Όπως καταγγέλει η Ομοσπονδία, είναι μια τραγική απόφαση, τη στιγμή που οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και οι ελλείψεις είναι τεράστιες.

Επίσης, όλα αυτά έρχονται τη στιγμή που το υγειονομικό προσωπικό είναι κατά 10.000 λιγότεροι από πέρυσι, λόγω αναστολών εργασίας και συνταξιοδοτήσεων. Αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ να είναι εξαντλημένοι από τον φόρτο εργασίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση ευχαριστεί τους ανθρώπους που κλήθηκαν να στηρίξουν το ΕΣΥ σε αντίξοες συνθήκες, εργαζόμενοι σε εξοντωτικούς ρυθμούς, με εξευτελιστικούς μισθούς, χωρίς να έχουν πάρει ούτε τις κανονικές τους άδειες.

Είναι εμφανές για ακόμα μια φορά ότι η κυβέρνηση λειτουργεί μόνο με οικονομικά κριτήρια, αδιαφορώντας για το δημόσιο συμφέρον και το δημόσιο σύστημα Υγείας. "Όλο αυτό βέβαια εντάσσεται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το 'νέο ΕΣΥ', με λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπου το κόστος λειτουργίας θα καλύπτεται από τις πληρωμές των ασθενών - πελατών, με όσο το δυνατόν μικρότερη κρατική χρηματοδότηση" καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL